Verdens sterkeste DS-spill lages i Norge

Verdensmestrene i spill for barn har laget DS-spill av Pippi Langstrømpe.

«Pippi Langstrømpe for DS er enda et knakende godt spill for de aller yngste», mener vår anmelder.

Saken oppdateres.

Jeg har ved flere anledninger rost norske Ravn Studio for eksemplariske utgivelser myntet på de aller minste. Merittlisten begynner å bli ganske så lang nå med både Flåklypa, Kaptein Sabeltann og Blåfjell på CV-en. Siste mann ut (eller pike i dette tilfellet) er Astrid Lindgrens Pippi. Denne gangen har Ravn også brukt godt med ressurser på flerspillkonseptet.

Pippi-spillet kan du spille sammen med andre spiller som også har sitt eget eksemplar av spillbrikken. Akkurat dette er det eneste som trekker ned med Ravns Pippi. For i et spill myntet på en så ung aldersgruppe så ville muligheten til såkalt «download play» være å foretrekke. I familier med flere enn ett barn er det neppe aktuelt for foreldrene å kjøpe flere eksemplarer av samme spill.

I dette tilfellet betyr det at om du vil spille sammen med andre så er du avhengig av at bestekompis eller -venninne også har spillet. Kanskje har dette noe med Nintendos egne krav til tredjepartsutviklere å gjøre, men det finnes likevel en drøss med DS-spill der ute som ikke krever at medspilleren har sitt eget eksemplar av spillet.

Når det er sagt så fungerer flerspillmodusen på Pippi aldeles utmerket. Det er mye å gjøre her om du finner noen å spille sammen med, og spillet opprettholder standarden som Ravn satte for flere år siden - nemlig å lage gode, spennende og intelligente spill for de minste. Spiller du alene får du likevel full uttelling for kvalitetssikringen til Ravn.

Pippi Langstrømpe for DS er enda et knakende godt spill for de aller yngste. For hver utgivelse fra Drammen nå holder jeg nesten pusten i spenning, for hvor lenge kan man egentlig holde en så høy utgivelsesfrekvens der kvaliteten konstant er skyhøy? Men ingenting tyder så langt på at Ravn holder på å miste grepet.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå