Årsbeste på Lerkendal

FIFA-serien til Electronic Arts fortsetter å imponere

Helt sjef: Mer av det samme, men likevel en kraftig forbedring. «FIFA 13» er kongen på haugen, og tidenens beste og mest omfattende fotballspill. 

Saken oppdateres.


Etter at fjorårets utgave ble hyllet av spillere og kritikere verden rundt, skal det godt gjøres for «Electronic Arts» å levere en utgave som ikke framstår som en ørliten iterasjon fra forgjengeren. Heldigvis er dette året for bortskjemte sportsspillentusiaster, for «FIFA 13» leverer varene så det holder.

Årets største nyvinning er en nytt system for førsteberøring. Hvordan en spiller tar imot ballen er mye mindre forutsigbart. Fotballen er ikke lenger som limt til spillerens fot under mottak og løp. Kombinert med mye bedre ballfysikk, og en kraftig oppdatering av fjorårets «Player Impact Engine», er «FIFA 13» det mest realistiske fotballspillet til dato. Selv om veteraner av serien kan ha innvendinger mot uforutsigbarheten endringene gjør på spillet, er de noe man venner seg til ganske fort. Nyvinningen «Match Day» oppdaterer både spillerstall og -ferdigheter runde for runde, basert på hva som faktisk skjer på fotballbaner verden rundt. At dette også gjelder den norske eliteserien er smått imponerende.

Ellers innfrir «FIFA 13» alle forventninger man har til en ny utgave av et sportsspill fra «EA». Fullpakket av spillmoduser som alle er hakket vassere enn fjorårets, pen grafikk, og fantastiske kommentatorer. Er du blant de som bare kjøper «FIFA»-serien hvert andre år, og har forgjengeren, er det bare å komme seg i butikken.

 
På forsiden nå