Begrepet «dishonored» kan best oversettes med detnorske «æresløs». Altså en person som gjennom hendelser eller utsagn har «taptsin ære» og blitt «avkledd» av samfunnets kutymer og moralkodekser.Hovedpersonen i «Dishonored» Corvo, en tidligere livvakt til keiserinnen avDunwall ( en fiktiv by modellerte etter victoriatidens London), blirurettmessig beskyldt for mordet på keiserinnen og må dra i landflyktighet.Sterke politiske krefter i undergrunnsbevegelse vil ha han tilbake og Corvoblir en Robin Hood - karakter som kjemper de svakes sak i en by som blir stadigmer korrupt.

«Dishonored» er et spill i en sjanger som blir stadigsjeldnere å se i den årlige fesjåen av militære skytespill og plattformhoppingvi gjerne kaller «høstslippet». Mest av alt er spillet en videreføring av dekonseptene du finner i titler som «Deus Ex» og «Thief», men spillet begrenserseg ikke til å bli kun et «snike-seg-fram -spill». Alle muligheter er åpne,også valget om å gå rett på samme hva du støter på. I så henseende så er detteen åndelige etterfølger til det aller første «Deus Ex» fra 2000. Rent visueltså er «Dishonored» en videreføring av den florlette karikerte stilen som førstdukket opp i «Bioshock» i 2007. Spillet vinner vel neppe noe priser forgrensesprengende grafikk, det trenger det heller ikke å gjøre for her er detatmosfæren i byen Dunwall som utgjør spillet og ikke spillmekansmene i segselv.

Fiktive univers satt til en alternativ victoria-tidblir gjerne omtalt som «steampunk», et begrep som ble popularisert mednovellesamlingen «The Difference Engine» av Bruce Sterling og William Gibson i1990. «Dishonored» på sin side må være det første populærkulturelle verket somkan ikle seg betegnelsen «oilpunk». Byen Dunwall er nemlig bygget på utvinningav hvalolje, noe som går igjen som en rød tråd gjennom historien her. Via enrekke oppdrag skal du som Corvo befri Dunwall fra det jerngrepet som detfascistiske regimet har innført etter drapet på keiserinnen. Uten å røpe for myeså er det opp til deg å få dette gjennomført. Og som hjelpemiddel har du enrekke hendige magiske  «evner» du harfått av en mystisk hjelper. Vi sier ikke mer, men «Dishonored» kommer til ådukke opp en rekke ganger når årets spill 2012 skal kåres. Garantert.