Tilbake til start

SPILL: Capcoms «Resident Evil» -serie har gått i motbakke de siste årene. Nå har de tatt til vettet og gått helt tilbake til det som gjorde serien så bra i utgangspunktet.

Alene i mørket: Resident Evil - spillene har alltid handlet om isolasjon og angst i sine beste øyeblikk. Disse øyblikkene er det mange av i «Resident Evil: Revalations». 

Saken oppdateres.

Det finnes vel knapt en mer ujevn spillutvikler en japanske Capcom. For hvert gullkorn så må du sile bøttevis med vanlig sand. I allefall så gjelder dette de siste ti årene. Men det var ikke alltid slik. En gang var navnet synonymt med både innovasjon, orginalitet og kvalitet. Vi snakker tross alt om selskapet som skapte spill som «Street Fighter», «Devil May Cry», «Mega Man», «Monster Hunter» og ikke minst «Resident Evil». Med sistnevnte skapte Capcom en helt ny sjanger som fikk navnet survivor/horror. En type spill som var femti prosent utforskning og action og femti prosent ren skrekk. Men skrekkelementene ble utvannet med tiden og de to siste spillene i serien har vært mildt sagt ganskes å middelmådige. Aller værst ble det da Capcom ba kanadiske Slant Six Games om å lage spin-off -spillet «Resident Evil: Operation Racoon City» som kom i fjor.

Men som sagt, det finnes fortsatt gullkorn på Capcoms sandstrand. Et av disse heter «Resident Evil: Revelations» om ble laget for Nintendo 3DS i fjor. Et sørgelig oversett spill her i Norge da det kom ut. Noe som selvsagt kan forklares med at fans av serien neppe ser på Nintendo 3DS som en naturlig plattform. Nå har spillet blitt «oversatt» til høyoppløselig grafikk og debuterer på både PC, Xbox 360 og PS3. Og hvilken forskjell det er! Jeg var en av de som syntes at spillet var overdrevent knotete å spille på 3DS. Ikke nå lengre. Vårt anmeldereksemplar til Xbox 360 fungerer stålende på alle mulige måter. Det eneste som avslører spillets bakgrunn som et 3DS-spill er noen grøtet teksturer hist og pist. La ikke dette stoppe deg. Jeg finner det ikke usannsynlig at fjorårets makkverk «Resident Evil 6» kostet Capcom skjorta å lage. Dette her derimot var laget på et langt, langt mindre budsjett, men er på alle mulige måter et bedre spill.

«Resident Evil» har alltid handlet om å føle seg hjelpesløs i et et ukjent miljø. Og her treffer «Resident Evil: Revelations» spikeren på hodet. Du må faktisk helt tilbake til det aller første spillet i serien for å finne igjen den altoverskyggende angsten og redselen for hva som venter deg bak neste sving. «Resident Evil: Revelations» gjør nesten alt riktig og føyer seg overraskende inn i rekken som et av de beste i serien bak «Resident Evil 4», «Resident Evil» og «Resident Evil 2». Et must for survivor/horror -fansen som trodde at sjangeren var død og begravet.

 
På forsiden nå