Super. Luigi. Ny.

Et helt nytt Mario-spill har kommet ut uten at de fleste av oss var klar over det. Her er anmeldelsen.

Meta-spill i spillet: Hva er vel ikke mer unaturlig for Luigi enn å hoppe over en 8-bits utgave av seg selv? 

Saken oppdateres.

«New Super Mario Bros. U» var et av lanseringsspillene til Nintendos nye spillkonsoll Wii U da denne ble lansert på tampen av fjoråret. Som seg hør og bør for et spill fra Nintendo så var utgivelsen god for en knallsterk femmer. Ingen nye innovasjoner som i «Super Mario Galaxy» å spore, men et nytt plattformspill så kvalitetssikret og blankpolert på alle bauger og kanter som bare Nintendo kan.

Nå har spillet fått en oppfølger / tilleggspakke ( stryk det som ikke passer) i form av «New Super Luigi Bros. U». Om tittelen virker forvirrende så er det fordi Nintendo har ment det slik. Bonuspakker eller DLC som det også kalles er godt kjent fra andre spillplattformer som Xbox 360 og Playstation 3. For Nintendo derimot er dette upløyd mark. Det virker også som selskapet er litt usikre på hvordan de skal markedsføre spillet. Det er jo ikke et helt nytt spill det er snakk om her, men likevel så er det noe vi ikke har sett før.

La meg forklare: «New Super Luigi Bros. U» kan enten kjøpes fra butikk fra og med 26. juli eller lastes ned nå med en gang fra Nintendo eShop som du finner på Wii U -konsollen. Prisen ligger under halvparten av det du må betale for et nytt spill, altså like under tohundre-lappen.

Selve verdenskartet i spillet er det samme som i «New Super Mario Bros. U», men banene er annerledes - stort sett. Men i motsetning til «hovedspillet» der du har all tid i verden på deg til å fullføre brettene, så har du her nøyaktig 100 sekunder fra å komme deg fra starten og i mål. Dette er med på gjøre «New Super Luigi Bros. U». langt mer stressende ( men også mer spennende) enn «hovedspillet». Det er tydelig at med «New Super Luigi Bros. U» så har Nintendo villet lage et «gammeldags» spill der vanskelighetsgraden ligger på 1995-nivå. Du kan forvente uttallige frustrerende øyeblikk, men også vill jubel når du endelig har «knekket koden» i noen av de tøffeste brettene.

Luigi er ikke Mario. Noe som blir klart allerede fra første sekund etter at du har plukket opp den noe uelegante Wii U -kontrolleren. Han hopper riktignok høyere, men er vanskeligere å styre. Om du synes det hele blir for vanskelig så har du også valget å spille som karakteren Nabbit, en liten kanin som skrur på «God Modus» i spillet. Dette betyr i klartekst at du nesten er udødelig og at brett som synes uoverkommelige med Luigi nå kan spilles gjennom på bare noen korte sekunder. Du kan også spille som Toad ( en av de soppe-figurene du finner så mange av i Mushroom Kingdom) og på denne måten hjelpe Luigi på noen av de vanskeligste banene ( i likhet med «New Super Mario Bros.» så er det plass til flere å spille sammen også her).

«New Super Luigi Bros. U» er et nytt Mario-spill som likevel ikke er et nytt Mario-spill. Det bør likevel ikke forhindre deg i å laste det ned ( ev. kjøpe i butikk). Du får mye spill for pengene her og den typiske Nintendo-kvaliteten skinner så sterkt at vi tilgir selskapet denne noe klønete måten å håndtere selv innholdet på ( det burde med andre ord være mulig å slå av den tvungne 100-sekundersregelen).

Vær klar over at «New Super Luigi Bros. U». kun fungerer på Nintendo Wii U -konsolen og kan ikke brukes på den vanlige Wii -konsollen. Så da er vel det eneste spørsmålet som gjenstår følgende: hvor mange av dere har egentlig gått til innkjøp av en Wii U?

 
På forsiden nå