Hagestell for hele familien

SPILL: Det er lenge og langt mellom hver gang det kommer riktig morsomme spill som også er gode. «Plants vs Zombies: Garden Warfare» er begge deler.

Saken oppdateres.

PLANTS VS ZOMBIES: GARDEN WARFARE

Xbox 360

Aldersgrense: 7 år


Tittelen er selvsagt en parodi på «Call of Duty: Modern Warfare», det er også store deler av spillet selv, men der inspirasjonskilden er et hektisk og tidvis voldelig videospill så er «Plants vz Zombies: Garden Warfare ( fra nå forkortet PvZ:GW) et spill for hele familien.

Du kjenner kanskje plantene og zombiene fra før. Begge spillene i serien «Plants vs Zombies» har vært gigantsukesser på både nettbrett, smartelefoner, PC og konsoller. Plantene og zombiene i «PvZ:GW» er de samme som før, men spillereglene er helt annerledes.

«PvZ:GW» er utelukkende et multiplayer-spill. Det vil si at du MÅ være koblet opp mot internett for du har ikke noe annet valg enn å spille mot andre mennesker. «PvZ:GW» er et tredjeperson skytespill ( tenk «Uncharted» eller «Gears of War») der planter og zombier slåss mot hverandre for å erobre strategiske mål i hagen. Det finnes tre ulike spillvarianter å velge i som er PvZ-versjonen av Team Deathmatch fra «Call of Duty» -serien, Conquest fra «Battlefield» -serien og Horde fra «Gears of War» -serien. Alle sammen like morsomme. Spillet har fått en aldersgrense på syv år. Dette er helt OK for «PvZ:GW» er på ingen måte et voldelig spill selv om det skytes mye her. For det er ikke kuler og krutt det sprayes med her. Neida, her flyr prosjektiler som erter, blomsterstøv, kaktuspigger og chili-bønner gjennom lufta. Det hele er så usannsynlig morsomt og dustete at jeg tipper spillet vil bli en umiddelbare favoritt for både junior på syv år og bestefar på sytti.

Årets beste spill så langt? Å, ja da.

På forsiden nå