Trondheim blir spillhovedstad:

65 000 kroner til beste spill

9. mai deles 65 000 kroner ut til vinneren av studentenes egen spillutviklingskonkurranse, Norwegian Game Awards (NGA).

Saken oppdateres.

Leder for Norwegian Game Awards, Ingeborg Kramprud, gleder seg til å gi bort premiepengene.- Det blir fantastisk å gi vekk 65 000 kroner – og dette er bare begynnelsen, sier hun til adressa.no.Har pågått siden i høst

NGA er en utviklingskonkurranse for studenter hvor formålet er å lage det beste data- eller webbaserte spillet. Premier deles også ut for beste konsept og konkurransen har pågått siden høsten i fjor.- Vi har tretten påmeldte lag. Det er litt varierende hvor mange som er på hvert lag, men fra tre til ni deltakere. Totalt tror jeg 65 studenter er påmeldt, sier Kramprud.Ambisjonen er klar – NGA ønsker å bli en prestisjekonkurranse for spillutvikling med base i Trondheim og Kramprud legger ikke skul på at forbildet ligger over svenskegrensa.- Vi skal bli større en Swedish Game Awards. De har holdt på siden 2002 og i fjor hadde de 75 innleverte spill og nesten 500 deltakere. 120 000 svenske kroner lå i premiepotten til de beste og for skolene som tilbyr spillutdanning i Sverige er det knyttet stor prestisje til konkurransen, sier hun.Næringslivet med på lagetPremiene ved NGA er allerede halvparten så store som de svenske – og det etter bare ett år.- Norwegian Game Awards ble lansert under Kosmorama i fjor, sier Kramprud.

På kort tid har næringslivet i Trondheim valgt å kaste seg med på laget. Sparebanken 1 Midt-Norge er med å putte penger i premiepotten.

- For oss handler det ikke bare om å stimulere til næringsutvikling, men også om muligheten til å få innsikt i denne spennende bransjen, sier Ole Anders Hindberg i Sparebank 1 i en pressemelding.

Ingeborg Kramprud tror konkurransen kan bidra til nyetableringer. Kanskje kommer neste generasjons spillskapere til å ha hovedsete i trønderhovedstaden.

- Anerkjennelsen er nok verdt vel så mye som premien og med NTNUs satsing på studier i dataspill ligger Trondheim an til å bli landet spillhovedstad.

 
§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå