Vil gjøre Trondheim til spillhovedstad

Fredag kveld ble Norwegian Game Awards (NGA) delt ut for første gang. Kåringen skal gjøre Trondheim til Norges spillhovedstad.

Saken oppdateres.

- Vi er veldig godt fornøyd med gjennomføringa i dag. Det har vært god stemning og relativt lite som har skåret seg. Vi er storfornøyde. Nå gleder vioss allerde til neste finale, sier en av arrangørene, Nicolas Elvemo.

Norwegian Game Awards er en nasjonal spillutviklingskonkurranse for studenter. Den arrangeres for første gang i år, og hensikten er å stimulere til nyetableringer og vekst i norsk dataspillindustri. Konseptet er basert på Swedish Game Awards som nå har blitt arrangert i Sverige seks år på rad.

Arrangørene er studentorganisasjonen Start NTNU, som er en studentorganisasjon for entreprenørskap og nyskaping. De deler ut til sammen 67500 premiekroner og har hatt totalt 14 påmeldte lag.

Elvemo legger ikke skjul på at målet med arrangementet er å skape oppmerksomhet rundt en voksende spillindustri.

- Hensikten med NGA er å stimulere til vekst og bygge opp norsk spillindustri. Vi vil vise at spill er my mer enn programmering, design, musikk og opplevelse. Folk kan få til dette uten en doktorgrad i spillprogramering, selv om det selvsagt hjelper, sier Elvemo.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå