Noen liker mora...

Tradisjonen tro anmelder vi også i år årets to største spillutgivelser via en firedelt Skype-chat. I det røde hjørnet «Battlefield 3», i det blå «Call of Duty: Modern Warfare 3». La kampen begynne.

Saken oppdateres.

BATTLEFIELD 3
PC / Xbox 360 / PS3
Aldersgrense: 16 år

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 3
PC / Xbox 360 / PS3
Aldersgrense: 18 årTradisjonen tro anmelder vi også i år årets to største spillutgivelser via en firedelt Skype-chat. I det røde hjørnet «Battlefield 3», i det blå «Call of Duty: Modern Warfare 3». La kampen begynne.

Kulturadressas spillredaksjon går mannsterke til verks når årets to største skyespillutgivelser skal anmeldes. Vi velger å stille under våre gamertags, slik at våre lesere kan finne oss online om lysten til å slå Adresseavisens spillanmeldere ned i støvlene i en online-kamp skulle melde seg. Espen Bakken er «Virvaldin», Jonas Nilsson er «Ondjazz», Bengt Sæther er «BingoStar» og Frode Singsaas er «Frosin».

Frosin: – OK, da kliner vi til gutter. Førsteinntrykk av begge titlene. Mitt er at «Battlefield 3» er laget med pc-markedet for øye, mens «Modern Warfare 3» er og blir et konsollspill.

Ondjazz: – Stemmer.

Virvaldin: – Enig. Når det gjelder singleplayer, synes jeg «Modern Warfare 3» eier «Battlefield 3».

BingoStar: – Mitt inntrykk er at «Battlefield 3» er laget med lagspill i tankene. «Modern Warfare 3» er for arenafans som liker små og intense baner.

Frosin: – Det er vel en enighet blant oss om at singleplayer-kampanjen i «Battlefield 3» er.. eh... mindre tilfredsstillende enn hos konkurrenten. Historiedelen i «Modern Warfare 3» topper her. Men hva med multiplay, folkens?

Ondjazz: – Det er kun plass til seks spillere på hvert lag i Team Deathmatch i «Modern Warfare 3». Trange brett.

Virvaldin: – Altfor små brett. Litt sånn ego-skytespill er det.

Frosin: – Hmm... ikke helt enig der, jeg. Liker den «instant gratification»-følelsen som «Modern Warfare 3» gir.Lettere «Call of Duty»

Frosin: – Du nevnte noe tidligere her, BingoStar, om at «Battlefield 3» føles som et mer «skranglete» spill?

BingoStar: – «Modern Warfare 3» multiplayer er en teknisk fullkommenhet. Alt er så tight. «Battlefield 3» er litt som å kjøre en sjarmerende sportsbil på en kjerrevei...

Virvaldin: – Men sistnevnte har så mye mer å by på. «Modern Warfare 3» er nok lettere å lære og lettere å spille.

Ondjazz: – Instant gratification, som du sier, Frosin. En kamp tar fem minutter. I «Battlefield 3» tar den kamp 20 minutter med stort fokus på samarbeid og taktikk.

Virvaldin: – «Modern Warfare 3» er bare en eneste stor oppdatering av tidligere spill i serien.

BingoStar: – Enig med Virvaldin. Av og til føles «Modern Warfare 3» bare som en stor utvidelsespakke.

Frosin: – Men hva med alt annet som «Modern Warfare 3» har å by på? Jeg tenker på Spec Ops, Survival og de to nye variantene av multiplayer, nemlig Kill Confirmed og Team Defender.

Ondjazz: – Jo da, Kill Confirmed er gøy det. Men det understreker bare at de ønsker tightere kamper på mindre brett...

BingoStar: – Enig med OndJazz.

Virvaldin: – Ditto.Be the airstrike or call in the airstrike

Frosin: – Men hva med selve brettene? I «Battlefield 3» opplever jeg altfor høy kontrast til skyggene inne og det blendende sollyset ute. I «Modern Warfare 3» finnes det en rekke, små riktignok, men godt balanserte brett.

Ondjazz: – Kalibrer tv-en din, Frosin!

Frosin: – Hva?! Mener du at min Zuper-HD Via Vayo-tv fra Bulgaria til kr 999.- på FoolMeOnce.com ikke står til oppgaven?

Ondjazz: – LOL!

Virvaldin: – «Battlefield 3» har bedre lyd, bedre grafikk og større underholdningsfaktor. Det er lett å le når du ser to fly krasje i hverandre og lande på en tanks som eksploderer og tar med seg ytterligere tre mann som befant seg i nærheten.

Ondjazz: – Vi kan vel alle enes om at vi snakker om to ganske vidt forskjellig spill her. Og det er åpenbart plass til begge i spillmarkedet.

BingoStar: – Brettene i «Battlefield 3» er mer av den blandingen som jeg foretrekker. Tett og intenst, men også åpent og... eh, uintenst. En gammel mann må få slappe av - av og til.

Virvaldin: – Ja, det er virkelig to ulike spill. Be the airstrike or call in the airstrike.

BingoStar: – Noen liker mora...Rekordsalg

Frosin: – Oppsummering, folkens. Tror dere vi kan bli enig om et par terningkast? Det lukter litt femmer til begge titlene her.

Virvaldin: – Hva sier salgstallene?

Frosin: – 6,5 millioner solgte eksemplarer på «Modern Warfare 3» i løpet av de første 24 timene. Rekord.

BingoStar: – «Battlefield 3» er ikke i nærheten av dette. Tenk på «Absolute Music».

Ondjazz: – Hva?

BingoStar: – «Modern Warfare 3» er spillbransjens svar på «Absolute Music».

Frosin: – Ha-ha-ha!

(Her følger en lang og ufruktbar diskusjon om sterke firere og svake femmere som vi velger å skåne våre lesere fra)

BingoStar: – Snittkarakteren blir vel en femmer til begge, skulle jeg tro.

Ondjazz: – Bingo!

Virvaldin: – Vi går for femmer'n.Frosin: – Full enighet i panelet, altså. Da er det tilbake til skyttergravene, gutter.(NB! Begge titlene er testet på både PC og Xbox 360)

 
 
 
På forsiden nå