World of Warcraft blir film

Legendary Pictures har sikret seg rettighetene til å lage filmer basert på de populære dataspillene i Warcraft-serien.

Saken oppdateres.

En film om kampen mellom mennesker, orker, troll og alver kan bli en realitet. Produksjonsselskapet Legendary Pictures har kjøpt rettighetene til å lage filmer basert på de fire spilltitlene i Warcraft-serien, melder The Hollywood Reporter.

Action-film

Dataspillselskapet Blizzard Entertainment har inngått et samarbeid med Legendary Pictures om å lage en action-film, basert på de fire spilltitlene i Warcraft-serien.

Fascinasjonen av Warcraft-universet har eksistert siden det første Warcraft-spillet så dagens lys i 1994. Det siste spillet, World of Warcraft, er et av verdens mest populære internett-rollespill, såkalt MMORPG (massive multiplayer online roleplaying game). Det er over seks millioner mennesker som spiller dette spillet på verdensbasis, og omtrent 50 000 i Norge.

«Spillfilm»

Blizzard-sjef Paul Sams har ønsket å lage en Warcraft-film i flere år og vært i kontakt med mange ulike produksjonsselskaper.

- Det føltes ikke rett. Vi møtte aldri noen som forstod vårt merkenavn, inntil nå. Legendary Pictures er ikke så forskjellig fra oss. De lager få, men store filmer. Blizzard lager få, men store og betydningsfulle spill, sier han.

Hittil har historien vist at filmer basert på spill som oftest flopper. Derfor har både Blizzard Entertainment og Legendary Pictures inngått et sterkt samarbeid for å ikke gå i fallgruven. Legendary Pictures har til nå spesialisert seg på filmer basert på tegneserier. Selskapet har produsert Batman Begins og arbeider nå med Superman Returns. Det ser nå ut til at «spillfilmer» blir selskapets nye satsingsområde.

 
På forsiden nå