Lærer å lære om spill

Sør-Trøndelag fylkeskommune på spillmesse i Tokyo

Saken oppdateres.

Fredag åpner Tokyo Game Show 2007, verdens største spillmesse, dørene for publikum. Men allerede i dag, torsdag, var det en tyvstart på arrrangementet for bransjefolk og presse.

Vil være ledende

På plass i Tokyo er også Sør-Trøndelag fylkeskommune med to representanter. For snart ett år siden gikk fylkesordfører Tore O.

Sandvik ut i Adresseavisen og fortalte at han ønsket at Trondheim skulle bli ledende i landet på spillutdanning.I andre land er de kommet et stykke lengre og på Tokyo Game Show er det gjort plass til en rekke høyskoler og universiteter som viser intersserte hvordan de driver utdanning innen spill.

- Hittil har det vært veldig interessant. Vi har fått sett mye og snakket med flere. Allerede har vi fått en mye bedre forståelse av

omfanget av bransjen som viser seg å være enorm, sier Bård Eidet i Sør-Trøndelag fylkeskommune.NTNU som spydspiss

Japan har i mange år satset på spill og utdanning av spillutviklere. Det er denne kompetansen som er interessant å få tatt del i for Sør-Trøndelag fylkeskommune.

- Vi vil jo gjerne at NTNU skal være en spydspiss i Norge innenfor spillutdanning og da er det klart det er veldig interessant å se hvordan andre land har gjort dette, sier Eidet.

Jannicke Husevåg er e-koordinator i Sør-Trøndelag fylkeskommune og hun er litt overrasket over at mange av elementene som er med på å gi en god spillutdanning mer eller mindre er på plass ved NTNU.- Vi mangler jo en del sammenlignet med de andre landene, spesielt på animasjonssiden. Men innenfor kunst, arkitektur, interiørdesign, lyd og også selve programmeringen har vi jo allerede i dag. Det vil handle mye om å få rettet disse fagene inn mot spillutvikling, sier Husevåg.

Sør-Trøndelag fylkeskommune kan påvirke og bidra til å bedre spillutdanningstilbudet ved NTNU, men understreer at det må skje i et sampill med universitetet.

- Vi håper likevel at det allerede om ett år er kommet et mer skreddersydd tilbudhos NTNNU innenfor dette feltet, sier Jannicke Husevåg.Spill større enn musikk i år

Spill er for lenge siden blitt en gigantindustri som omsetter for svimlende beløp hvert eneste år. I 2007 ventes omsetningen globalt å bli på over 220 milliarder kroner. Tilsvarende tall for musikk solgt over disk og nedlastet er 210 millarder kroner. Trenden er at musikksalget er stabilt mens spillomsetningen øker for hvert år.

Mye av pengene går til distribusjonsselskapene, men også utviklerne, de som lager spillene, sitter igjen med en god slump penger. I Norge er det selskapet Funcom, som står bak de to *Den Lengste Reisen*-spillene, samt det etterlengtede *Age Of Conan*, som er mest kjent blant spillentusiastene.Med et godt utdanningstilbud og -miljø kan det komme flere norske selskaper i fremtiden som utvikler spill i verdensklasse.

- Gjerne med utspring fra NTNU. Det hadde vært flott, samtykker de to representantene fra Sør-Trøndelag fylkeskommune.

 
    
      (Foto: NILS HELDAL)

  Foto: NILS HELDAL

 
    
      (Foto: NILS HELDAL)

  Foto: NILS HELDAL

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå