The Saunters gjenoppstår

Lyst på en aldri så liten mimretur tilbake til 60-åra, med Shadows-musikk og grepa tak i dansepartneren? Da skal du ta turen til Arbeiderforeningen når ett av Trøndelags populære danseband gjenforenes.

Saken oppdateres.

Det er en stund siden nå. 1963 synes så uendelig langt borte, men det var da fire ungdommelige entusiaster dro i gang The Saunters, som skulle bli en av landsdelens mest populære band.

- Vi startet vår karriere rundt omkring på skolesamfunnene i byen, minnes Øystein Mihle. Sammen med Torstein Fredriksen, Jan Arve Nilsen og Per Gunnar Hansen spilte de seg fort opp på favorittplass, med Shadows-musikk som spesiale. Selvsagt med et innsmett av Elvis og Cliff.

Gutta vant Trøndersk mesterskap samme år, og ting begynte å ete på seg. Behovet for vokalist meldte seg.

- Erling Skjevik ble datidens Jahn Teigen, forteller Mihle.

- Han var en skikkelig showtype, og ble en frontfigur for oss. Dessverre gikk han bort så alt for tidlig.

Sulteforet publikum

Det ble turnéer i trøndelagsområdet og på Østlandet, og til sammen syv plateinnspillinger.

- Spesielt artig var det med den aller første som var skikkelig rock'n'roll: «Trondheim, Trondheim». Den hevdet seg pent på salgstoppen i Norge! Det gjorde de øvrige også, spesielt på det vi kan kalle Trøndertoppen. Publikum var tydeligvis sulteforet på lokale utgivelser, og de bandene som greide det ble lokale helter, minnes Mihle

Skolegang og fast arbeid gjorde sitt til at det ble i helgene man tok på seg spillejobber. 360 jobber på tre og et halvt år ble det på musikantene før militæret krevde sitt.

- Vi måtte avlyse kun en eneste gang disse årene. Det var da vi skulle spille på L.A.M.A. - realskolesamfunnet ved Lademoen skole. Vi hadde pakket og reist til skolen. Rigget opp - og jeg tror vi spilte en dans. Så fikk vi beskjed om at John F. Kennedy var skutt. Det gjorde et voldsomt inntrykk.

Høydepunktet

Man la merke til The Saunters. Ikke bare her hjemme. De ble faktisk invitert til Hamburg for å spille i Star Club, som ikke var et hvilket som helst sted. Det var der The Beatles hadde spilt; gutta var på hellig grunn!

- På samme tur spilte vi i en av Hamburgs parker foran 15 000 tilskuere. Gjett om det var en enorm inspirasjon, faktisk så stor at vi endret spillestil når vi kom tilbake til Norge. Vi gikk over til Beatles og Mercy-beaten. Du har vel hørt om Mercy - elva som renner gjennom Liverpool?

Back to the Sixties

Etter 1966 skilte gutta lag. Mihles miljø ble Gluntan, unge Hansen emigrerte til USA - og så ble det stille. Helt til 1999 da ildsjeler i popklubbmiljøet fant ut at de ville arrangere veteranmesterskap.

- Det ble til at vi tørket støv av gammel besetning og instrumenter. Ta nå Torstein Fredriksen, for eksempel: Han hadde ikke spilt på 25 år - og så gikk han hen og vant førstepremien! Gubben gikk sporenstreks og kjøpte utstyr for 50 000 spenn og la seg i hardtrening, smiler Mihle.

Innsatsen førte til at han fikk en henvendelse fra Uglen Dannede Revyselskap som nå inntar Arbeiderforeningen med sine spillopper fra 28. februar.

- Om vi kunne tenke oss å spille til konsert og dans en drøy times tid etter forestillingen? Med 60-tallsmusikken på repertoaret? Gjett om vi kan! Øystein Mihle og «gammelgutta» forsterket av Torbjørn «Pluggen» Johansen og Asbjørn Johansen gleder seg som unger og lover å gi alt de greier for alle som drømmer om å komme Back to the Sixties for en stakket stund.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå