Discodronningen Rachel

Rachel Nordtømme danser best når hun får slå seg løs. Men det kan bli litt for mye av det gode.

Saken oppdateres.

Etter snart tre uker med gaffa-tape og gnagsårplaster mot alle vannblemmene, er Rachel Nordtømme og hennes svenske dansepartner Henrik Frisk klare for cha-cha-cha og «Skal vi danse». Første program sendes på TV2 lørdag.Det har vært langt mer enn ett trinn hit og ett trinn dit for danseparet Nordtømme og Frisk de siste ukene. Tre timer hver dag har de øvd på konkurransens første dans som er cha-cha-cha, og en dans til som er hemmelig.For det som foregår inne i «Dansefabrikken» i TV2s lokaler i Oslo er trolig en av Norges best bevarte hemmeligheter akkurat nå. Der slipper ikke pressen inn. Derfor møtte vi det trønderske dansehåpet på en kafe i nærheten, til en lett lunsj etter en lang danseøkt på høye hæler.Og bare så det er sagt. Rachel Nordtømmes kjærlighetsliv er også strengt hemmelig. Så dette handler om dans.- Jeg elsker å danse, men det skjer bare når jeg ute på byen og da dreier det seg om å slå seg løs mest mulig. Typisk discodans er jeg god på, men plutselig måtte jeg forholde meg til masse regler, sier Nordøtmme.Best på disco- Disco er det naturlige dansesteget ditt, sier Frisk, men er rask med å føye til at Rachel har blitt kjempeflink på rekordtid.- Det er som natt og dag i forhold til for tre uker siden. Det går utrolig bra og vi har det «jätteroligt», sier den svenske proff-danseren.- Jeg tenkte da vi satte i gang at det måtte være kjipt for deg som skulle danse med helt håpløse meg, sier Nordtømme.Hun har alltid likt å danse og danset «sånn som alle andre». Og det er ikke dansetrinnene som har skapt problemer for den veltrente friidrettsutøveren fra Steinkjer.- Selve stegene går veldig greit, men ansiktet og armene kan være litt brysomme å holde styr på. Og det at vi må ta oss ut, og gå ned bakover. Det er helt unaturlig for meg, så da blir jeg helt rød i ansiktet og ser ut som en tomat, ler Nordtømme.- Det er selvsagt også en utfordring at du skal lære noe nytt, helt fra skratsj, sier Frisk mens han fjerner salat og tomat fra baguetten.- Herregud, du kommer til å dø før du er 50, skyter Nordtømme inn, opprørt over at dansepartneren ikke spiser det grønne garnityret.- Han liker ikke grønnsaker og greier ikke skrelle en banan engang.- Nei, jeg liker ingen grønnsaker og er ikke så opptatt av kosthold, innrømmer Frisk overfor Nordtømme som gomler på en sandwich med laks og salat.Hun har et avslappet forhold til mat, og tilstår at hun elsker sjokolade og kaker. Hun har egentlig et avslappet forhold til det meste.Passe nervøsFor ingen av de to har mer nerver foran lørdagens premiere enn hva de begge mener er helt nødvendig for å prestere bra. Og det er heller ingenting Nordtømme vil trekke frem som spesielt krevende i det å forberede seg til en direkteoverført dansekonkurranse med kanskje over en million tv-seere.- Vi er vant til å konkurrere og har lang erfaring fra eliteidretter begge to, og vet mye om hva som må til for å bli god. Treningsdisiplin er uhyre viktig, sier Frisk.- Vi har et sterkt konkurranseinstinkt, ellers hadde vi nok ikke utsatt oss selv for dette.- Det er uvant å danse i sånne sko, og ikke bare er hælene høye, men vi må danse på tå i tillegg. Det er ikke rart vi har fått masse vannblemmer og gnagsår. Men nå har hardhuden kommet frem, så på lørdag blir det forhåpentligvis bare føtter uten blemmer i danseskoene, sier Nordtømme.Finpussing gjenstår- Hva skal dere terpe på nå like før premieren?- Selve grunnmønsteret er på plass, timingen er der og musikaliteten er inne. Nå gjelder det å tenke på armposisjoner og rett og slett hvor du skal holde blikket, sier Frisk- Blikket er vanskelig, og jeg vil bare se i speilet for å se om jeg gjør det riktig, sier Nordtømme som har fått beskjed om å flirte med et punkt i veggen i stedet.- Men vi har kontroll, beroliger Frisk.– Vi må bare gjøre vårt beste, og gjør vi det, tror jeg helt sikkert det kommer til å gå bra.- Det er noe småtjon som må bort, finpussing må til nå og jeg må øve uten speil.- Hvordan er det å starte med cha-cha-cha?- Jeg blir så glad av cha-cha-cha og latino, og blir helt deprimert av de rolige dansene. Jeg liker rytmer og vil gjerne slå meg løs, men av og til blir det litt for mye «slå seg løs», sier Nordtømme.- Og da blir det disco, sier Frisk.Men i følge hans foreløpige vurdering av de andre dansepartnerne, er det et jevnt startfelt som setter i gang på lørdag. Det er ingen som skiller seg ut.- Stella Mwangi er bra, sier Nordtømme.- Tror nok hun med sin afrikanske bakgrunn har en litt annen rytmesans enn oss.Men vi skal vinne. Det blir forferdelig dersom vi går ut først, men det skjer ikke. Vi går for gull.

 
 
 
 
På forsiden nå