Kan oppgradere tv'n, ikke kaill'n

TV2 skal i gang med en ny sesong av programserien «Oppgrader» i høst, og var nylig i Trondheim der fem av episodene spilles inn.

  Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

Programleder Sigurd Sollien reiser nå rundt i Norge for å gjøre opptak til programmet.48 familier deltar denne gang i programserien der det handler om å svare riktig på kunnskapsspørsmål for å få muligheten til å oppgradere én eller to gjenstander i hjemmet.– Folk som deltar i programmet velger å oppgradere alt fra oppvaskmaskiner til gullfisk, sier Sollien.Ikke risikofritt

– Og det er ikke uten risiko. Reglene er slik at dersom familien vil oppgradere sofaen, og satser den, tar vi den med oss uansett om de svarer riktig på spørsmålene eller ikke. Men dersom de svarer riktig, får de en ny sofa av oss.Familien Bjørneraas/Heitman på Bakklandet er en av deltagerfamiliene denne gang. De bestemte seg for å satse tv-en og sofaen i «Oppgrader».– Første runde gikk kjempefint, vi fikk oss ny tv, selv om vi hadde litt trøbbel med quizen. Resultatet ble heldigvis godkjent, ellers hadde vi stått der uten tv i kveld, smiler Linn-Hege Bjørneraas.– Det var på tide med ny tv, supplerer Isabelle Bjørneraas.– Endelig ble det flatskjerm på oss også.De gjør seg klare for en quiz til, og har satset sofaen denne gang.– Vi er kjempespente, sier John Heitman.– Vi kan jo risikere at vi må sitte på puter på gulvet og se tv i kveld.– Ja, vi tar med sofaen dersom dere svarer feil på neste quiz, sier Sollien og understreker at de er nådeløse på akkurat det.Vil oppgradere kaill'n– Hva er det folk ønsker å oppgradere?– Det kan være alt fra dasser til en dårlig rygg, men vi har bare hofter å by på. Vi har også fått forespørsler om muligheten for å oppgradere mannen eller kona, og det er klart at da begynner det å bli vel krevende, smiler Sollien.TV2 har satt en grense på mellom 30- og 40 000 kroner for hver gjenstand deltagerne ønsker å oppgradere. Derfor er det stort sett møbler eller annet inventar folk velger å «satse».17. oktober er det sesongpremiere på «Oppgrader», og det er først da vi får vite om familien Bjørneraas/Heitman fikk ny sofa, eller om de ble sittende på gulvet. 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

På forsiden nå