Han vil sprenge, brenne og rasere huset ditt

Har du et hus i trondheimsområdet du vil jevne med jorden? – Vi har noen kandidater, men leter fortsatt etter drømmehuset, sier Rune Nilson.

Rune Nilson er klar med en ny sesong av «Ikke gjør dette hjemme». Denne gangen sammen med Torfinn Borkhus. De er på jakt etter et hus som kan jevnes med jorden i løpet av to måneder med tv-innspilling. 

Saken oppdateres.

NRK leter etter et hus i trondheimsområdet. Hvorfor? De skal sprenge, brenne og rasere huset, helt til det er jevnet med jorden.

– Det blir smell og dynamitt, og ting som revner og tar fyr, sier Rune Nilson.

Ny programleder

Ja, NRK planlegger for tiden sesong fire av «Ikke gjør dette hjemme».

TV-konseptet er blant NRKs mest solgte gjennom tidene. Konseptet er solgt til blant andre Tyskland, Canada og Danmark. Ungarsk tv skal også være i gang med en sesong.

NRK har sendt tre sesonger av serien, som startet i en gammel ungdomsklubb i Hommelvik i 2010. Deretter har de rasert en villa på Humlehaugen og et småbruk i Klæbu.

Nytt av året er at en av de to programlederne har gitt seg.

– Alvestad ga seg på topp. Han regnet vel med at det bare skulle gå nedover fra forrige sesong. Jeg har vært nødt til å finne en som var dum nok til å gå på et synkende skip, og det var Torfinn Borkhus villig til, sier Rune Nilson.

Borkhus og Nilson er kolleger i radioprogrammet «Lønsj».

Leter etter drømmehuset

For at sesong fire skal bli vellykket, er de avhengig av det perfekte hus. De har allerede søkt etter folk som vil gi bort huset sitt til det noe spesielle formålet, men er ikke helt fornøyd med henvendelsene de har fått i retur så langt. Huset har flere kriterier å fylle. Ettersom produksjonsteamet er stort, bør huset ligge nært Trondheim – men ikke ha naboer for nært husveggen.

– Vi har noen kandidater til sesong fire, men de regnes foreløpig som plan b. Drømmen vår for denne sesongen er å sprenge huset – altså hele huset i fillebiter. Det beste er om vi får et småbruk i bymarka i våre hender, sier Nilson.

Les også: Eksplosiv moro

Andre kriterier er at huset skal være noenlunde beboelig.

– Det skal være et vanlig norsk bolighus som kan fungere som et hjem. Ikke ei rønne, forklarer Nilson.

Innspillingen foregår i mai og juni, og programlederen lover at det vil jevnes med jorden.

– Etter at vi har vært der i to måneder vil det ikke være noen ting igjen der huset sto, bare ei tom slette, sier Nilson.

Planen er å sende programmet over åtte episoder til høsten.

Henter ideer fra utlandet

I tidligere sesonger har Nilson teamet bak programmet gjort stunt som å sprenge gulvet rundt et piano, vakuumpakket en campingvogn og satt trykk på en tett varmtvannstank som til slutt sprengtes med et enormt smell. Ideene til ny sesong kommer blant annet fra programmene som sendes i andre land.

– Etter at vi solgte konseptet har det dukket opp mange nye ideer fra produksjoner i andre land. De har kjøpt produksjonsbibelen hvor alle eksperiment og stund står beskrevet, men har egne programledere og står fritt til å finne på egne stunt. Sammen er vi et slags forum som utveksler ideer og tanker, sier Nilson.

Redd for å gå på jobb

NRK-personligheten går inn i en ny sesong av «Ikke gjør dette hjemme» med svært blandede følelser.

– Det er vondt å være redd for å gå på jobb i to måneder i strekk. Egentlig ba jeg kona låse meg inne i kjelleren dersom jeg sa ja til dette en gang til, sier Nilson, som beskriver seg selv som den engstelige typen.

Les også: Holdt seg borte fra jobb da det skjedde

– Jeg har aldri vært den fyren som løp rundt og satte fyr på ting og sendte opp fyrverkerier.

Så langt har han heldigvis sluppet unna tre sesonger uten store skader.

– Jeg slo meg en gang da jeg prøvde å løpe uten å knytte skolissene. Hendelsen ble ikke engang vist på tv. Jeg har ellers bare opplevd mye ubehagelig, skremmende og ekkelt – bank i bordet, sier Nilson.

Første sesong av «Ikke gjør dette hjemme» ble spilt inn i den gamle ungdomsklubben i Hommelvik. 

Første sesong av «Ikke gjør dette hjemme» ble spilt inn i den gamle ungdomsklubben i Hommelvik. 

Denne villaen på Humlehaugen i Trondheim fikk gjennomgå i sesong 2 av «Ikke gjør dette hjemme». 

Denne villaen på Humlehaugen i Trondheim fikk gjennomgå i sesong 2 av «Ikke gjør dette hjemme». 

På forsiden nå