Hestmo ute av «Jakten»

Bonde og begravelsesagent Hans Petter Hestmo kom ikke med videre i «Jakten på kjærligheten» på TV2 i høst.

Ruralt: Bonde og begravelsesagent Hans Petter Hestmo fra Osen er en av de seks bøndene som ble plukket ut til årets «Jakten på kjærligheten». Men han ble ikke en av de fire bøndene som blir med videre i serien. 

Saken oppdateres.

- Hvis den rette dama dukker opp får hun mer enn hun vil ha, fortalte Hestmo til VGs reporter under TV2s programslipp i Bergen tirsdag.

Han var en av seks bønder som ble plukket ut i vår av TV2. De fire som fikk flest frierbrev får være med videre i høstens sesong av det populære programmet hvor single bønder får muligheten til å finne en kjæreste i beste sendetid på TV2. Men i kveldens program kom det frem at Hestmo ikke var blant de fire som hadde fått flest brev. Dermed blir han ikke å se på skjermen videre utover høsten.

- Jeg tror det blir den frekkeste sesongen noen gang. Vi har en del yngre bønder i år, de tør litt mer og flørter kanskje litt mer. Det blir klinings altså, forklarte programleder Katarina Flatland til VG-reporter Morten Hegseth.

LES OGSÅ: Håper på damebesøk

- Underlig tanke

Bonden og begravelsesagenten Hestmo er fra Steinsdalen i Osen. Han eier tre gårder som grenser mot hverandre og har tre fjøs med 150 sauer og rundt 50 ammekyr.

Hestmo fortalte i vår at han ser programmet som en unik mulighet til å få en livsledsager. Han tror et liv i tospann med han kan bli både variert og spennende.

- Det var ikke min idé, det var kjerringa til fatter'n som fikk en lys idé om å melde meg på. Nå føles det bra, men det var en litt underlig tanke med det samme jeg fikk telefonen. Men etter et par døgn med tenkning var jeg ikke i tvil, fortalte 41-åringen til Adresseavisen i april.

LES OGSÅ: Diktatur light

- Godt å kunne hjelpe

Foreldrene startet Bjørnør begravelsesbyrå i 1985, og fra han var 14 år har han vært med i arbeidet. I intervjuet fortalte 41-åringen at han har et avslappet forhold til døden.

- Samtidig vet en også å sette pris på livet når en opplever så mange forskjellige skjebner. Jeg kjenner stort sett alle her og jeg omgås mange kjente i jobben. Det er godt å kunne hjelpe folk som trenger hjelp i en sånn situasjon. Samtidig kan det være situasjoner der det er vanskelig at en er så nær, fortalte han.

De fire vi skal følge gjennom høsten er bøndene Else Marie Rødby, Ruben Tunestveit Kengakaran, Ole Kasper Næss og Kjartan Bergsvåg.

På forsiden nå