Hellstrøm sløyer Fru Inger

Norges udiskutable kokkenestor har besøkt fiskerestauranten Fru Inger i Trondheim, og er ikke nådig: - Synd og skam, tordner Eyvind Hellstrøm som nå skal gi restauranten ny giv og meny.

Saken oppdateres.

I det vi ankommer er opptakene til TV3s nye kjøkken-realityshow i gang. Gjennom et dørgløtt ser vi to voksne menn stirre alvorlig på hverandre i et trangt rom. Kamera går, og det er visst noe med en fryser.

- Og dette er du fornøyd med? spør Hellstrøm med en skummel stoisk ro. Mesterkokken er tydeligvis ikke fornøyd med svaret fra Morten Fjeldsaunet, eieren av Fru Inger.

- Men er du enig i hva jeg sier? At det er noe som ikke stemmer her?

- Det er ingen ønskesituasjon, medgir Fjeldsaunet.

- Kan jeg få gå og vaske hendene nå, sier Hellstrøm og vandrer ut av kamerasonen med en alvorlig mine.

Frossen fisk

Suksesskonseptet «Gordon Ramsay rydder opp» skal fornorskes, og ingen er mer Ramsay i Norge enn Hellstrøm. Med morsk mine tar han tak i ti norske restauranter, og gjør sitt beste for å sette dem på rett gastronomisk kurs. At det er mye som må gjøres på Fru Inger, er han ikke i tvil om.

- Det står at dette er Fru Inger fiskerestaurant på skiltet her, og det er jeg uenig i. Det smaker ikke av maten, den er rett og slett ikke god, og det bør den være på spisesteder, slår kokkelegenden fast. Han fnyser av halvfabrikkerte sauser og frossenfisk, og mener programmet er en god anledning til å prente inn noen læresetninger fra kokkeverdenen.

- De må heller kjøpe hel fersk uer til 39 kroner kiloet, i stedet for frosne kveitestykker til 160 kroner kiloet, som ikke smaker godt i det hele tatt. Det er veldig mange restauranter som driver slik som dette stedet, og det er synd og skam, sier Hellstrøm, før han slakter eieren og kjøkkenpersonalet som han mener ikke vet hva de driver med. Tøff kost, med andre ord. Likevel er det lyspunkt.

- Restauranten har en fin og sjarmerende beliggenhet. Dette stedet har absolutt potensial, sier Hellstrøm.

Eier Morten Fjeldsaunet mener Hellstrøm overdriver i sin kritikk, som et utslag av at dette skal være et fengende tv-show.

Prøveåpning i kveld

- For å si det som det er, dette skal være underholdning, og det blir det.

Fjeldsaunet vedgår imidlertid at Fru Inger har noen gir å gå på.

- Vi har holdt på i ti år, og har kanskje kjørt oss inn i et spor. Nå bytter vi spor rett og slett. Nå skal vi lage alt fra grunnen av. Hellstrøm hjelper oss med en ny og spennende meny, forteller en positiv eier. Han ser på programmet som en kjempesjanse til å gi restauranten et løft, og forteller om nytt interiør og berikelse av vinkjelleren. Ferske, eksklusive, maritime råvarer er bestilt til prøveåpningen i kveld fra klokka 18 til 21, der Hellstrøm selv skal stå på kjøkkenet og kontrollere at alt foregår i «Hellstrømsk-ånd». Premieren på showet er 25. september, og det kan nok komme til flere konfrontasjoner når Hellstrøm i sedvanlig autoritær stil tråler restaurantkjøkken landet rundt.

- Det er da rent her. Det skal dere ha, snøfter han når han inspiserer kjøkkenet på Fru Inger.

- Men det er for liten plass.

 
 
 
På forsiden nå