Ny runde X Factor

TV 2 skrur til formatet når kanalen nå kjører en ny runde av X Factor.

Saken oppdateres.X Factor blir høstens største underholdningssatsing på TV 2, og prosjektleder Rolf Wenell har stor tro på den nye sesongen.- Vi er veldig glade for at vi har fått muligheten til å gå i gang med en ny runde av X Factor. Det er et veldig sterkt format, forrige sesong hadde oppunder 600 000 seere i snitt, og nærmere 900 000 så finalen fra Telenor Arena. I år har vi dessuten tatt inn en del nyheter i formatet som vi tror vil gjøre X Factor enda mer spennende, forteller Wenell.Noen av nyhetene ved X Factor 2010:Deltakerne deles i år inn i fire kategorier: "Grupper", "Over 25 år", "Jenter under 25 år" og "Gutter under 25 år"

Det blir derfor fire dommere - disse får mentor-ansvar for hver sin kategori med deltakere

Det blir to programledere

Audition blir avholdt med publikum i fullsatte saler- Vi har sett litt på hva andre land har gjort, og plukket med oss det beste derfra. Dette er spennende tilskudd til formatet, som vi tror seerne vil sette pris på, sier Wenell.TV 2 har også tro på at flere sanggrupper vil melde seg på i år.- Vi har ikke tidligere hatt en så sterk tradisjon for sanggrupper her i landet, men vi tror vel for eksempel at den fantastiske innsatsen til jentene i "Shackles" i forrige runde kan fungere som veldig fin inspirasjon, enten til å danne grupper eller til å forsøke seg i konkurransen med gruppen man allerede er med i, sier Wenell.

Springbrett for artister

I sju år har TV 2 vært med på å farge den norske artistfloraen gjennom sine talentprogrammer. Og nå starter jakten på enda flere nye artister.-. Det er utrolig gøy for oss å se at så mange av dem som startet sin karriere hos oss har blitt en naturlig og viktig del av det norske artistfloraen. Vi har som mål å oppfylle folks drømmer, og jeg føler meg helt trygg på at vi skal klare det også gjennom X Factor. Nå er det bare opp til håpefulle musikktalenter å gripe muligheten, oppfordrer Wenell.Auditionrunder:Auditionrundene vil finne sted i april og mai, og konkrete datoer og steder vil bli klare om kort tid. Man må fylle 16 år innen 31. desember 2010 for å kunne delta, men det er ingen øvre aldersgrense. I tillegg til soloartister, er også grupper velkomne til å delta.Det blir arrangert kvalifiseringsrunder (såkalt precasting) i hele fem byer denne gang:Tromsø

Kristiansand

Bergen

Trondheim (tidlig i mai)

OsloPå precasting må man kvalifisere seg for å få synge på hovedaudition foran dommerpanel og publikum i Trondheim, Bergen eller Oslo. Mer konkrete datoer og steder for audition vil bli klart om kort tid.Søknadsskjema ligger ute nå på tv2underholdning.no

Det er foreløpig ikke klart hvem som blir programledere og dommere for den nye sesongen av X Factor.Dette er X FactorUnder auditionrundene i vår skal en fagjury plukke ut de beste som går videre til en såkalt "bootcamp" i Oslo-området. Etter nye utsilinger under bootcampen blir hver dommer tildelt et lite antall deltakere som de får ansvar for å følge opp, veilede og kjempe for gjennom storslåtte finalerunder og helt frem til det står én vinner igjen til slutt. Deltakerne får dermed svært profesjonell hjelp underveis, samtidig som konkurransen får en ekstradimensjon gjennom intern kniving dommerne imellom.Førstepremieren i "X Factor" er platekontrakt med Sony Music."X Factor" er en britisk talentkonkurranse skapt av Simon Cowell. Mens Idol-konseptet har gått sin seiersgang i flere sesonger både i Norge og verden forøvrig, ble det i England lagt på is etter to runder. Hoveddommer Simon Cowell laget da sitt eget konsept "X Factor". Programmet har i løpet av fem sesonger blitt et av tidenes mest populære tv-show i England, og har fostret store stjerner som Leona Lewis, Shayne Ward, og nå sist Alexandra Burke. "X Factor" har så langt vært sendt i 26 land. Chand Torsvik vant første runde av norske X Factor, og han albumdebuterer med "Kongeriket Norge" 22. mars. 
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå