- Tenk om vi mister buksa!

Sheepboys og Rosa Klinkekuler er ikke i tvil om hva som er det verste som kan skje i Oslo Spektrum i kveld: Å miste buksa!

Saken oppdateres.

To unge trønderlag kjemper om ære i Grand Prix jr. - Tenk om vi snubler i trappa! Eller om vi begynner å grine. Eller kaster opp!

De tøffe gutta i Sheepboys kappes om å overgå de minst like tøffe Klinkekule-damene i verst tenkelige scenarier. Mye kan i grunnen gå galt i finalen til Melodi Grand Prix Junior i morgen kveld, når de tenker etter. Bendik Larsen mener ingenting kan måle seg med å ramle av scenen. Mens han synger. Og mister buksa på samme tid.

- Jeg har lovt en i klassen min 100 millioner kroner om jeg besvimer, erklærer Sara Isabel Holmen. Om hun klarer å holde seg på beina har klassekameraten derimot lovt henne ti kroner.

Et kick-ass-show

Det er to dager igjen til den store finalen når Adresseavisen treffer deltakerne. Jentene stiller til pressekonferanse i rosa uniform - guttene i vide shorts og solskjerm. Men under den freshe fasaden står unge nerver i helspenn.Selv om intense dager i hovedstaden med terping på sangteknikk, blikkontakt med kamera og dansetrinn har gjort finalistene tryggere og proffere, er det ikke fritt for at det beveger seg der nede i magen.

- Det dukker nok opp noen sommerfugler like før vi skal på scenen, tror Markus Henriksen. Med sine makkere i Sheepboys skal han fremføre låta «Damer er no' dritt» - på samme scene som Britney Spears besøkte for nøyaktig én måned siden.

- 100 000 kommer til å se på. Nei, millioner, tror gjengen.

- Det blir et kick-ass-show, lover Stian Barsnes Simonsen, som leder finalen sammen med Nadia Hasnaoui.

Liker hverandres låter

Oslo-oppholdet har gitt Rosa Klinkekuler fra Klæbu og Sheepboys fra Trondheim god tid til å bli kjent med hverandre. De har blitt trøndergjengen, og henger ut sammen etter øvelsene.- Vi spiller fotball i gangene på hotellet. Jentene kaster isbiter på oss, og vi kaster fotballen på dem. Men da fikk vi kjeft av de som jobbet der, forteller Sheepboys.

- Så dere driver med bøll?

- Nei, det er jentene som bøller. Vi er lovlydige engler vi, smiler guttene lurt.

- Og dere synes at damer er no dritt?

- Nei, vi trekker det tilbake på slutten av sangen. Da synger vi at damer er damer. Det skal jo liksom være litt ironi da, forklarer de.

Rosa Klinkekuler synes sangen til Sheepboys er kul. Og Sheepboys synes klinkekulenes «Bikinidamene» er ganske bra.

- Ja, for den ligner litt på vår sang, og den synes vi jo selvfølgelig er best.

- Og hvem går videre til den internasjonale finalen?

- Vi, roper både gutter og jenter i kor.

- Kommer dere til å fortsette å henge sammen når dere kommer tilbake til Trondheim?

- Kanskje. Men ikke hvis vi må dra helt til Klæbu altså. Men vi kan sende kort til dem fra den internasjonale finalen, ler Bendik og Markus.

- Og vi skal sende Sheepboys en sau, parerer jentene.

- Sauer er kule dyr, forsvarer guttene seg.

Autografer

Hvordan blir så livet etter Grand Prix? Rosa Klinkekuler har allerede skrevet flere sanger, blant annet en om ostepop som de skal sende inn til ostepop-produsentene:- Æ vil ha ostepop - for det e så godt, synger jentene silkemykt og lyst i kor. Popstjerner blir de nok en dag uansett, mener de. Sheepboys på sin side har en andre karrièreplaner.

- Vi skal bli fotballproffer på Rosenborg, erklæres det.

I dag får de besøk fra venner og familie som skal heie på dem i Spektrum. Og klassekameratene på Bispehaugen Skole skal se finalen på storskjerm i skolens gymsal.

- Dere vet at dere må belage dere på å skrive masse autografer når dere kommer hjem nå?

- Ja da, vi har tenkt på det. Men vi har ikke forberedt oss så godt ennå.
Trøndergjengen: Foran sitter Sara Isabel Holmen (10) og Kristin Kulseth (11) i Rosa Klinkekuler. Bak står Bendik O. Larsen, Robin Aasegg Araya og Markus Henriksen fra Sheep Boys (alle 12 år).Foto: KRISTIN SVORTE 

Trøndergjengen: Foran sitter Sara Isabel Holmen (10) og Kristin Kulseth (11) i Rosa Klinkekuler. Bak står Bendik O. Larsen, Robin Aasegg Araya og Markus Henriksen fra Sheep Boys (alle 12 år).Foto: KRISTIN SVORTE 

På forsiden nå