1,3 millioner så «Hurtigruten»

Mer enn hver fjerde nordmann har til nå blitt med på turen via TV-skjermen.

Saken oppdateres.

160.000 nordmenn fulgte de første syv timene av NRKs Hurtigrute-ferd fra Bergen torsdag kveld, melder TNS Gallup. I alt var over 1,3 millioner seere innom NRK2-sendingen mellom klokken 19.45 og 03.00 natt til i dag. På det meste var det 325.000 seere innom, det skjedde klokken 21.58 torsdag kveld, skriver Aftenposten.LES OGSÅ: Hurtigruta fra godstolenDobling– Sammenlignet med «Bergensbanen», som gikk i samme sendetid, så har Hurtigruten så langt høyere dekning. 34 prosent av befolkningen over 12 år var innom og kikket en eller annen gang i går. Sendingen hadde 21 prosents markedsandel, noe som er veldig høyt for NRK2, som til vanlig ligger på cirka seks prosent, sier Siri Andresen i NRK Forskning.Det ble også registrert 51 068 unike brukere på nrk.no/hurtigruten. Av disse var 36 prosent fra utlandet. Landene som var mest innom var Danmark, USA, Tyskland, Nederland og Storbritannia.

Trolig vil seertallene bare fortsette å øke etterhvert som skipet fortsetter nordover. I formiddag ankom «Nordnorge» Geiranger. I morgen står Helgelandskysten for tur, mens mange seere trolig venter på Lofoten.

- Vi har en god del igjen, så dette høres helt fantastisk ut. Klarer ikke sammenligne dette med noe på stående fot, mye tyder på at flere vil komme til. De har mye godt i vente, sier programsjef Rune Møklebust i NRK.Bra folkelivAllerede fra Bergen var det et yrende liv i havnebassenget, som fulgte med da skipet stevnet fra land.- Det er en litt signingsferd-følese her hos oss nå, det er mange båter ute og vinker, og folk på land som har møtt frem. Så dette er veldig kjekt, sier Møklebust.HistoriskDet skrives norsk TV-historie når MS «Nordnorge» nå er på tur nordover. I fem døgn skal NRK2 sende direkte døgnet rundt fra hurtigruteskipets ferd mot Kirkenes. Aldri før er det blitt produsert en lenger direktesendte program i Norge.- Vi skal følge Hurtigruten i 143 timer, i 8048 minutter, fra minutt til minutt, helt til vi er fremme, uansett forsinkelser eller ei, sier Thomas Hellum.

 
På forsiden nå