Marthe Valle til MGP

Spellemann-vinner Marthe Valle deltar i årets MGP.

Saken oppdateres.

Marthe Valle skal delta med låten «Si», som framføres på nordnorsk.

28-åringen kommer opprinnelig fra Harstad, men hun bodde i Trondheim da hun laget debutalbumet «It's a Bag of Candy» - ei plate som også vant Spellemannpris i klassen for beste nykommer.

Hun deltok også i tv-talentkonkurransen «X Factor» i fjor, der hun kom til finalen og til slutt endte på en sjuendeplass.LES OGSÅ: Se Per Sundnes overraske Malin- Lady Gaga før Lady GagaI dag ble det også klart at Monica Johansen, alias Minnie-Oh, og bandet Plumbo deltar i årets MGP. Johansen har etter hvert fått en imponerende merittliste som undergrunnsartist, med deltakelse på blant annet bransjefestivaler som Bylarm, Pop Montreal og Canadian Music Week. Hun har lenge operert under artistnavnet Miss Harmonica, men velger i MGP-sammenheng å kalle seg Minnie-Oh.

MGP-general Per Sundnes skal lenge ha forsøkt å overtale Johansen til å delta i MGP.

– Jeg har alltid tenkt at hun ville ha vært en drøm å få med i MGP. Monica var Lady Gaga før Lady Gaga var Lady Gaga, sier Sundnes til nrk.no

Harry fra Stange

Plumbo fra Stange i Vestfold karakteriseres som et «folkelig rockeband», og deltar med låten «Ola Nordmann». Bandets siste album «Råkk’n Råll Harry» lå ni uker på VG-lista, solgte til dobbel platina og inneholdt hiten «Møkkamann».Fra før er det kjent at blant andre Malin Reitan, Irresistible og Thom Hell skal delta i årets MGP.

 
 
På forsiden nå