Inneværende uke er den første store i tv-høsten - fra nå og i løpet av de nærmeste ukene kommer premierene på løpende bånd. Her er noe av det du kan få med deg i løpet av uka:

En av høstens store snakkiser ligger an til å bli aktualitets- og debattprogrammet «Harde fakta», som allerede har fått den tabloide betegnelsen «Facebook-høyres program». De hevder selv at de skal være det eneste aktualitetsprogrammet i Norge som ikke er venstrevridd.

Programleder Jon Hustad har journalistisk bakgrunn fra Klassekampen, Morgenbladet og Dag og Tid. I programmet får han med seg E24-kommentator Elin Ørjasæter som makker, og det uttalte målet er blant annet å sette kritisk søkelys på offentlig pengebruk. «Harde fakta» er produsert av Funkenhauser, produksjonsselskapet til Harald Eia og Bård Tufte Johansen, og har premiere onsdag på TV2.

Et annet program som tar sikte på å utfordre populære oppfatninger, er «Folkeopplysningen», som har premiere på NRK1 i kveld. I første program setter programleder og fysiker Andreas Wahl alternative behandlingsmetoder som akupunktur, astrologi, detox, healing, homeopati og mirakelmaskiner under lupen.

Gamle realitytravere

Allerede i kveld er det sesongpremiere på to av landets største og lengstlevende realityserier. På TV2 starter «Jakten på kjærligheten», som dermed er inne i sin niende sesong. I kveldens program skal et finaleheat på seks bønder kuttes ned til fire - basert på antall frierbrev de har fått i løpet av sommeren. De fire skal så i løpet av høsten forsøke å finne en livsledsager blant frierne.

Kvalifiseringsrunde blir det også i «71 grader nord» i kveld. 40 håpefulle deltakere samles til en knallhard uttagningskonkurranse som skal ende opp med at 14 står igjen og får lov til å starte turen nordover.

To generasjoner artister

I morgen er det premiere på musikkserien «Cover Me» på TV2. Tidligere «Idol»-dommer Gunnar Greve samler i hvert program to artister fra hver sin generasjon, og disse skal tolke hverandres sanger. Første par i den «Hver gang vi møtes»-lignende serien er Kari Bremnes og Timbuktu, mens vi utover høsten blant andre vil møte artistparene Dag Ingebrigtsen og Samsaya, Lars Vaular og Jonas Fjeld, Admiral P og Lars Kilevold samt Onkl P og Ketil Stokkan.

Søndag har NRK premiere på serien «Meisterklasse», der klassiske stjernemusikere som Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Tine Thing Helseth, Henning Kraggerud og Solveig Kringlebotn blir læremestre for unge talenter.

Ny humor

I kveld har TV3 premiere på «Landsfareren», der komiker Zahid Ali og hans kompis Mudasser er lei av livet i Oslo og legger ut på en reise gjennom Norge. Onsdag på samme kanal er det sesongpremiere på «Luksusfellen», mens en av NRK3s humorsatsinger, «Karl Johan» med Hasse Hope og Erik Solbakken, har premiere torsdag.

Tolker hverandre: I serien «Cover Me», ledet av Gunnar Greve, tolker to artister fra hver sin generasjon hverandres låter. Første par ut er Kari Bremnes og Timbuktu. Foto: TV2
Kjemper om plassene: Nær 40 deltagere er med i kveldens sesongpremiere på «71 grader nord». Bare 14 får legge ut på selve turen nordover. Foto: TVNORGE