Kongen av dynga

Geir Ove Fløan fra Skatval vant går i kveld TV2s realityserie «Søppelkongen».

Saken oppdateres.

Den røde tråden i serien har vært å utnytte alt søppelet på dynga, og å skape nye verdier ut av andre folks avfall.

Til slutt var det elektromontøren Geir Ove Fløan (30) fra Skatval som sto igjen som seierherre.

I kveldens finale fikk Geir Ove, Knut Ole og Espen tre oppgaver. I den første skulle de holde en appell til de utstemte deltakerne om hvordan man best kan resirkulere søppel.

- Jeg og Espen ble reddet av at vi ble bedømt av de tidligere deltakerne, og nok hadde et bedre personlig forhold til dem enn Knut Ole hadde, sier Fløan til Adressa.no

Knut Ole fikk færrest stemmer, og dermed sto kampen mellom Espen og Geir Ove.

Kaster mye verdifullt

I oppgave to skulle de to finalistene bygge en katapult og skyte med gresskar. Her handlet det om å ha best katapult og skyte lengst mulig. Den konkurransen vant Espen. I siste del av finalen måtte de to finalistene samle sammen et visst antall søppelgjenstander hver, som de så solgte på auksjon på Karl Johan i Oslo.

- Jeg valgte ut folk som hadde sagt at de hadde erfaring fra salg, og det lønte seg. Til slutt skilte det bare 500 kroner, så det var mye tilfeldigheter, innrømmer vinneren.

Han mener alle de tre finaledeltakerne hadde vært verdige vinnere. Først og fremst fordi de sto på og jobbet døgnet rundt med alle oppgavene, og at de foretrakk arbeid framfor taktikk. Fløan mener han har lært mye av å delta i serien.

- Det er ikke slik at jeg har begynt å plukke opp søppel etter andre folk, men jeg har i alle fall fått øynene opp for hvor mye verdifult vi kaster. Ting som er fullt funksjonelle, og som kunne skapt rene luksuslivet for noen i et annet land, forklarer han.

Ny jobb

Fortsatt jobber Fløan som elektromontør i e-verket, men fra 1. mars skifter han jobb. En jobb han fikk som direkte konsekvens av innsatsen i serien.

- Et firma i Stjørdal, som utvikler robotløsninger for industrien, hadde sett episoden der jeg var med på å lage en fugleskremsel-robot. Jeg ble invitert på invitert på intervju, tilbudt en jobb og sa ja. Jeg har jobba 11 år i e-verket og trives godt, men nå får jeg virkelig utfordret meg sjøl. Jeg har oppdaget at det er utrolig mye spennende man kan få til dersom man går inn for oppgaven, forteller han.

På grunn av hemmelighetskremmeri har han ennå ikke tatt i bruk den miljøvennlig bilen han har fått i premie. Han er på utkikk etter tomt for den miljøvennlige hytta - som er andre del av premien.

Finalen ble sett sammen med familien - og dersom noen så fyrverkeri over Skatval i kveld, var det Geir Ove Fløan som feiret seieren.

 
        
            (Foto: TV 2)

  Foto: TV 2

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå