- Jeg spytter på dem!

Søndag er Lene Kongsvik Johansen tilbake i «Kongsvik Videregående» som tysklæreren Britt som slett ikke har sansen for at elever skal evaluere lærerne.

Saken oppdateres.

«Kongsvik Ungdomskole» var en uventet suksess for TV Norge. Skuespiller og komiker Lene Kongsvik Johansen fikk kult-status over natten etter at første episode av den elleville TV-serien ble sendt første gang 7. mars 2011.

Serien tok utgangspunkt i en tilsynelatende helt vanlig norsk ungdomsskole, men med fokus på spesielt seks personer:  fjortisjenta Kine, sjenerte Victoria, den pompøse rektoren Åsa, den konstant sykmeldte Wenche, den overpedagogiske læreren Marianne og den kule  emo-gutten André. Alle hovedrollene ble spilt av Lene Kongsvik Johansen.

Gjenkjennelseseffekten

Nå er det klart for oppfølgeren. «Kongsvik Videregående» byr på mange av de samme karakterene, men også en god del nye fjes. Som før så spiller Lene Kongsvik Johansen alle hovedrollene.

 - Å lage Kongsvik ungdomsskole var et lykke-kick, og det var utrolig stas med de gode tilbakemeldingene vi fikk. Det er alltid skummelt å lage en oppfølger, men jeg hadde samme følelsen som sist da jeg spilte inn Kongsvik videregående. Jeg håper det synes på skjermen, sier Lene Kongsvik Johansen.

Eivind Landsverk, programdirektør i TV Norge sier i dag at de fleste av oss har møtt «kongsvikere» ved en eller annen anledning, og nettopp denne gjenkjennelsen gjør at serien treffer så godt.

 - God humor skal inneholde et element av sårt alvor, og det gjør Kongsvik videregående. Vi er stolte over å ha Lene Kongsvik Johansen i vår humorstall, sier Landsverk

Nekter å gå av med pensjon

I den nye TV-serien møter vi både gamle favoritter og splitter nye, fargerike personer. I tillegg til rosabloggeren Kine (16) og den kronisk misfornøyde læreren Wenche (45) får vi blant andre treffe push-over’en Alexander (18), tigermamma Birgitte (43) og tysklæreren Britt (69), som insisterer på god, gammeldags disiplin og nekter å gå av med pensjon.

Kongsvik videregående har premiere søndag 10. mars kl. 21.30 på TVNorge

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå