- Jeg har følelsen av å måtte klype meg i armen

Årets kulturpersonlighet, Mads Bones, spår gullalder for kulturlivet i Trondheim.

Årets kulturpersonlighet. Mads Bones med prisen på scenen under Ut-Awards på Byscenen.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Saken oppdateres.

- Det skjer så mye. Ikke bare i teateret, men i mange ulike retninger. Det er en kulturell opptur. Jeg tror hele Trondheim kjenner på det, sier Bones.

LES OGSÅ: Her er Ut-Awards-vinnerne

Da han fikk overlevert prisen fra Adresseavisens sjefredaktør Kirsti Husby og fjorårets vinner, Reneé Fagerhøi, snakket han om at det er skjedd noe spesielt fra han begynte på teaterhøgskolen til han kom tilbake som skuespiller. I mellomtiden var Trondheim plutselig blitt et spennende kultursted. Bones skryter av at mange i hele regionen får ting til å skje.

Her kan du lese om hvilke serveringssteder som Adresseavisen kåret til årets beste: - Vi ser ut som et slitent boyband

- Ydmyk og beæret

Tirsdag kveld etter Ut-Awards, var han fortsatt overrasket over å bli stemt frem som Årets kulturpersonlighet foran de to andre nominerte, Berit Skillingsås Nygård og Stein Vanebo.

Her kan du se bilder fra Ut-Awards

Bones innrømmer at han ikke har sett på seg selv som en kulturpersonlighet. Han sier han er ydmyk og veldig beæret bare over å bli nominert.

- Jeg har litt sånn klype meg i armen-følelse over dette, at leserne av Adresseavisen, landsdelens viktigste avis, har stemt frem meg, sier Bones.


Få tilgang til alt innhold på adressa.no.

Bli abonnent nå!


Mens han mottok prisen som kulturpersonlighet ble kollega Olve Løseth kåret til Årets trønderske skuespiller.

LES KOMMENTAREN OM DE TO TEATERPROFILENE: Visst er de morsomme. Men de er også viktige!

Roser sjefen

Han snakker om at han representerer en kunstform som i høyeste grad er tuftet på lagspill.

- Alt jeg har gjort har jeg laget sammen med en haug med folk. Og vi har en fantatsisk teatersjef, Kristian Seltun, som har sett viljen og våget å satse på oss. Vi hadde ikke kunnet gjort halvparten uten at han hadde gitt oss muligheten, sier Bones.

LES OGSÅ: Thomas er årets mest lovende artist

Han sier han og resten av teamet bak Slaget på Testiklestad trolig ikke ville hatt "muskler" til å starte på prosjektet uten Seltuns oppbacking.

- Kristian har fått Trøndelag teater inn i en maksimal grofase, sier Bones.

Stolt av Robin Hood

- Hva er du selv mest fornøyd med fra det siste året?

- Det har vært mange prosjekter. Men spesielt to store, Juleevangeliet og Robin Hood (Teaterstykket Robin Hood-Rai Rai i Sherwoodskogen, red. anm.). Det har vært helt spesielt når folk kommer bort til deg på gata og forteller at de har sett de flere ganger. Folk som aldri tidligere tenkte på å gå i teateret, sier Bones.

Teamet bak Robin Hood- Rai Rai i Serwoodskogen mottar prisen for Årets trønderske forestilling under Ut Awards. Mads Bones står som nummer to fra venstre (med diplomet).  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

 

Han snakker om å skape noe sånt og oppleve at folk liker det så godt. Robin Hood-forestillingen fikk også prisen som Årets trønderske teaterforestilling.

- Jeg tror dette vil være en av milepælene i karrieren min når jeg ser tilbake, sier Bones.

På forsiden nå