Våren på Teaterhuset Avant Garden

Under Kosmorama blandes film og teater på scenen i Teaterhuset Avant Garden. Det blir invitasjon til Lynch, og teater av gangsterklassikeren Scarface.

Saken oppdateres.

Ennå ligger vinterens klamme hånd over byen, men vårfornemmelser vekkes til live når Teaterhuset Avant Garden (TAG) åpner sesongen den 6. februar. Først ute er Hundepatruljen, kjent fra Petre, og Tiril Trottland.

- Det blir en lett sesongåpning. Hundepatruljen har fått i oppdrag å gi smakebiter fra vårprogrammet. De er en improvisasjonsgruppe, så ingen nøyaktig vet hva de skal gjøre ennå. Mens Trottland har blitt superkjendis etter videoen «Pøls me sprøstekt løk» på You Tube, sier Ingrid Weme Nilsen, informasjonsansvarlig ved Teaterhuset Avant Garden.

Hun lover en lattermild åpning, Trottland skal gjøre en blanding av konsert, performance og teater.

Fokus på film

Til vanlig ligger Teaterhuset bare en etasje fra kinosalene. Under Kosmorama i slutten av februar flyter de to kunstartene sammen i et samarbeid mellom filmfestivalen og Teaterhuset.

- Walisiske Eddie Ladd har laget en forestilling basert på Scarface, mens belgiske Edit Kaldor tar utgangspunkt i en fotografisamling for sin «Point blank». Hun bruker bildene rent konkret på scenen, forteller Nilsen. I tillegg inviterer trønderske The Douglas Firs, Håvard Paulsen og Hilde Bjerkeskaug, til David Lynch-forestilling den 2. mars. «In Dreams» tar hele teateret i bruk, det blir billedkunst i foajeen, karakterer fra Lynch-universet på publikumsgalleriet og konsert med crooner-musikk fra 1950- og 60-tallet i kafeen. Innholdet er hentet fra Lynchverkene «Twin Peaks», «Blue Velvet», «Mulholland Drive» og «Lost Highway».

- Det er en hyllest til David Lynch og en anerkjennelse av hans betydning, forteller Paulsen.

Danser inn våren

Foruten film er dans et gjennomgangstema ved våren på TAG. I samarbeid med Musikkteatret i Trondheim setter de opp en danseforestilling av norsk-argentinske Luis Della Mea. Det blir en blanding mellom det lokale og det eksotiske. Mens den tyske dramaturgen og danseren Raimund Hoghe, som kommer til TAG i april, er en stjerne i Europa. I sine arbeider er han opptatt av minner, historie, bilder, folk og musikkens kraft og skjønnhet. I april blir det også «Candid Candle» av Inclusive Dance Company, og Teaterhuset er co-produsent for det store Landing-prosjektet som vil skje på St. Olavs Hospital i slutten av juni.

- Dans er scenekunst på lik linje med teater. Riktignok har vi mye dans på programmet i vår, men alle forestillingene er ikke nødvendigvis rene danseforestillinger. Mange blander forskjellige sjangre, selv om dans kanskje er den viktigste uttrykksformen, sier Nilsen.

Verd å få med seg er at scenekunstneren, forfatteren og slampoeten Lisa Lie vender tilbake med sin «Skogsunderholdning», og en annen perle er et fire timer langt amerikansk middagsteater.

 
    
      (Foto: Ola Nordahl)

  Foto: Ola Nordahl

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå