Søker unge bluesentusiaster

Trondheim Bluesklubb inviterer til gratiskonsert. Målet er å åpne ungdommens øyne.

Saken oppdateres.

Gratiskonserten på Coffee Annan lørdag representerer begynnelsen på et langvarig satsingsprosjekt Bluesklubben i Trondheim har startet mot unge. Utover høsten vil de arrangere workshops og aktiviteter sammen med blant andre AKKS og Buranhus, for å vekke unges musikkinteresse.

Unge artister

Bandene som står på programmet lørdag er Peevish Penfriend og Blue Aspic. Peevish Penfriend spiller moderne blues eller swing-rock influert av hardrock, som de selv beskriver sjangeren. Bandet er i tillegg inspirert av 60-tallet og blant andre band som The Doors og Rolling Stones. De har tidligere spilt både på Urørt og By: Larm.

Blue Aspic fra Fosen spiller mer tradisjonell blues. De har en stor blåserrekke og befinner seg, som Peevish Penfriend, godt under gjennomsnittsalderen for norske bluesartister.

- Spark barna bak

Styremedlem i Trondheim Bluesklubb, Bjørn Saksgård, håper klubben når ut til unge gjennom denne typen arrangement.

- Vi forsøker å finne frem både til unge publikummere og unge utøvere som er interessert i blues, sier han og oppfordrer samtidig foreldre til å sparke barna sine bak og få dem av gårde på konsert.

- Bluesen er jo utgangspunktet for nesten alt som er av moderne musikk. Jeg tror egentlig det er mange som er interessert, problemet er heller at sjangeren er ukjent, sier Saksgård.

Coffee Annan

lørdag 14. juni kl. 14.

Vil forynge bluesen Bandet Peevish Penfriend (bildet) skal sammen med Blue Aspic trekke ungdom til blueskonsert på Coffee Annan lørdag. Foto: PRIVAT
 
På forsiden nå