Sideblikk fra Morten Harket

En vandring gjennom eget liv er rammen rundt kirkekonserten med Morten Harket i Kristiansund i kveld.

Saken oppdateres.

Konserten er en del av Kristiansund kirke kunst kulturfestival som startet sist lørdag og varer ut denne uka. Her har a-ha-vokalisten med seg Kjetil Bjerkestrand og Helge Norbotten i en kveld som nok er festivalhøydepunktet for mange.

–Dette er liten vandring gjennom livet til Morten Harket. De kommer til å være innom alle mulig ting, fra kirke til andre ting, sier festivalsjef og kantor Peder A. Rensvik, som ikke kjenner til det eksakte repertoaret. Men han forteller om en enorm interesse. På tidligettermiddagen i går var det bare fire billetter igjen til kveldens konsert – av til sammen 600 som ble lagt ut.

Videre utover uka arrangeres det «herskapelig» konsert i Lossiusgården med Toppen Bech og Festivalkvartetten. Det blir «Bach på svenska» med Lisa Rydberg og Gunnar Idenstam. TenThing ensemblet, 10 messingblåsere ledet av stjerneskuddet Tine Thing Helseth, skal ha både konsert og seminar. Festivalen avsluttes lørdag med Schola Cantorum Riga som byr på bestillingsverket «Regina» av Henning Sommerro, i tillegg til eldre og nyere vokalmusikk fra Latvia.

Kristiansund kirke kunst kulturfestival er en årlig nasjonal festival i Kristiansund. Festivalen har som overordnet mål å styrke kontakten mellom kirke, kultur og samfunns- og næringsliv, både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

TID OG STED: «Sideblikk». Konsert med Morten Harket i Kirkelandet kirke, Kristiansund i kveld kl. 19. Mer info: kkkkfestival.com

 
På forsiden nå