Stjernene elsker Katzenjammer

Crosby, Stills & Nash fikk fot, og David Byrne inviterte dem like godt til sin egen scene. Lørdag er det klart for Katzenjammer i Storsalen.

Saken oppdateres.

Studentersamfundet, Storsalen lørdag 15. november kl. 22. Bill. kr. 120/180.

Det norske bandet var i New York i juni i år og spilte i studioet til Sirius Satellite Radio da rockikonene David Crosby, Stephen Stills og Graham Nash plutselig sto utafor glassveggen. De fire energiske jentene, og bassbalalaikaen «Børge Bass» gjorde inntrykk:

-Folk blir nyskjerrige når de ser bassen og alle de andre instrumentene vi har med oss, og de stoppa opp og så på oss. Vi fikk ikke snakket med dem, men de hadde visst sagt de syntes det var bra, forteller Turid Jørgensen.Bra nok for Byrne

Bandet har bare eksistert i fire år, men har rukket mer enn de fleste: I fjor kom de på finaleplass i Urørtkonkurransen og ga ut debutalbumet «Le Pop». I år har de turnert i USA og store deler av Europa.

Talking Heads-legenden David Byrne hørte rykter fra South By Southwest-festivalen i Austin, Texas og inviterte dem like godt til å spille på sin scene under Bonnaroo-festivalen i Tennessee.

-Det var fantastisk. Det er sprøtt å tenke på at vi allerede har vært på to av de største festivalene der borte, sier Jørgensen, som gleder seg til lørdagens trondheimskonsert:

-Vi skal gi alt vi har. Det blir en kveld med masse god energi, lover Turid Jørgensen.

Fretex fikser klærne

Hun legger ikke skjul på at klærne er en viktig del av sceneshowet til bandet.

-Vi har alltid vært fargerike, men vi pynter oss litt mer nå enn i begynnelsen. Da kunne vi spille i bukse, men det skjer ikke lenger. Vi staser oss opp med kjoler og blomster, og har et samarbeid med Fretex hvor vi får komme til lageret og plukke kjoler mot at de får musikk når de trenger det. Du kan tenke deg, det er julaften hver gang fire jenter får løpe rundt og plukke klær, ler Jørgensen og anslår at de har rundt 35–50 kjoler hver.

Varm opp med «A Bar in Amsterdam» på YouTube:

 
 
På forsiden nå