- Lei av å være intelligente

Fire rutinerte trondheimsmusikere fikk nok av å prøve å spille smart. Resultatet ble platedebutantene Goat The Head.

Saken oppdateres.

- Alle spilte i band som prøvde å være intelligente, med kløktige arrangementer. Så tenkte vi; kan vi ikke bare ha det artig - lage direkte og spontan musikk - drite i sjanger og image, forklarer frontfigur Per Spjøtvold og legger til at det med å drite i imaget nå kan virke litt ironisk.

Med skinnfeller og klubber på scenen prøver Goat The Head å gjenspeile det primale og råe i deres debutplate «Simian Supremacy». Ei skive som ble sluppet på selskapet Tabu denne uken. Foruten Per Spjøtvold fra Atrox, består bandet av tidligere Lumsk-medlem Ketil Sæther, Snorre Hovdal fra Third Kind og trommenomaden Kenneth Kapstad fra blant annet Motorpsycho og Monolithic.

Reddet av platelabel

Dagens besetning har holdt sammen et års tid, men Goat The Head har eksistert i snart tre år. En supportjobb for Bloodthorn i februar i fjor ga bandet en seriøs vending, ettersom selskapet Tabu fikk ørene opp for bandet.

- Hvis ikke er det ikke sikkert det ville blitt noe mer av oss, forteller Spjøtvold. Nå blir det snart lansering i Europa, og flere spillejobber i England. Der har Goat The Head allerede gjort seg bemerket med en Beatles-inspirert fotoseanse i Abbey Road, i regi av musikkmagasinet Metal Hammer.

Tar den ut

- Vi spiller jo ganske lavpannet musikk, så hvorfor ikke ta den helt ut? Måten vi framstår på, går hånd i hånd med musikkuttrykket. Så overførte vi imaget til prosessen rundt plateutgivelsen, selv om det å spille inn plate er et nødvendig onde. For meg er Goat The Head primært et liveband, sier Spjøtvold.

Sjangermessig plasserer han bandet et sted mellom death- og trashmetall, men med en lydmessig mer rocka tilnærming.

- Det er kult at Kenneth spiller som en 70-talls rocketrommis. Og vi har ikke brydd oss om for mye gitareffekter, så det blir mer ærlig.

Er seriøse

Spjøtvold understreker at Goat The Head er et seriøst band, selv om de liker å ha det artig.

- Hvordan reagerer publikum på konsert?

- Idet vi går på scenen er det mange bekymrede blikk. Men som regel trekker folk på smilebåndet og nikker med hodet etter hvert. Førsteinntrykket kan jobbe litt mot oss, men vi pleier å hanke publikum inn.

Klubber til med konsert Førstkommende fredag holder Goat The Head releasekonsert for sin debutplate «Simian Supremacy», på rockeklubben Blæst. Skinnfellene blir med på scenen.
 
På forsiden nå