Lemmy med egen whisky

Svensk produksjonsanlegg lager gyldne Motörhead-dråper.

Bad Magick? Motörhead whisky fra Mackmyra destilleri i Sverige. 

Saken oppdateres.

Lemmy Kilmister (69) burde være et kjent navn for de fleste, selv de med bare en liten promilles interesse i rock'n roll.

I over 40 år har Motörhead vært synonymt med kompromissløs rock-musikk og har i tillegg fått en god del av kredibiliteten for det som gjerne kalles NWOBHM ( New Wave of British Heavy Metal).

At Lemmy gjennom årene har «smakt» på både det ene og det andre er ingen hemmelighet. Men favorittdrikken deler han med Keith Richards i The Rolling Stones - nemlig Jack Daniels bourbon.

Les også: Wongravens opptur

Les også: Nå, diabolsk vin

Mackmyra i Sverige

Den 1. oktober så lanserer Lemmy sin egen whisky som er laget i samarbeid med whiskydestilleriet Mackmyra som ligger like utenfor Gävle i Gävleborgs län i Sverige.

 - Livet er mindre smertefullt med Motörhead Whisky, sier Lemmy i en uttalelse på Motörhead Drinks.

 - Jeg skal vurdere om jeg skal ta en liten slurk i ny og ne.

Har vært med hele veien

Lemmy  og resten av bandet har hatt en aktiv rolle i utvelgelsen av fatene og blandingsforholdene før produksjonen startet, skriver ultimateclassicrock.com i dag.

Motörhead Whisky får sitt første utsalgssted hos det svenske Systembolaget. I første omgang kun i bestillingsutvalget.

Fem år på eikefat

Motörhead Whisky har blitt lagret i fem år på amerikanske eikefat før drikken ble overført til sherry-fat for de siste seks månedene før tapping.

 - Vi synes det er storartet å kunne lansere vår egen whisky i sammarbeide med et så renommerte destilleri som Mackmyra, sier trommeslager Mikkey Dee ( som forøvrig er svensk selv).

 - Vi har alle tre vært involvert i prosessen og whisky' en har blitt utrolig god. Full av karakter og med en nydelig touch av bourbon.

Motörhead er i disse dage aktuelle med sitt 22. album, «Bad Magick».

På forsiden nå