Godkjøp fra Argentina

Han har en av verdens beste neser. Ikke rart Hubert Weber leverer godkjøp etter godkjøp til norske vinentusiaster.

Hubert Weber sies å ha en av de beste neser som er dokumentert i ønologisammenheng. Det hjelper garantert når han skal lage supre viner fra Argentina. 

Saken oppdateres.

Mange mener at Weinert-vinen Carrascal 2010 (kr. 149,90) er Vinmonopolets beste rødvinskjøp, pris og kvalitet tatt i betraktning. De tar ikke så mye feil i det...

Carrascal er laget på en blanding av malbec, cabernet sauvignon og merlot, veldig franskinspirert med andre ord. Og så tilbys den nesten ferdiglagret til kundene...

Fra Sveits til Mendoza

Men mannen bak Carrascal, Hubert Weber, leverer også en annen vin som kan konkurrere med sin egen value-for-money-kandidat, nemlig Pedro del Castilla Malbec 2012 (kr. 119,90). En frisk, spenstig, fruktig malbec-vin som viser at Argentinas «nasjonaldrue» ikke nødvendigvis trenger å fremstå som tung og klumsete.

Han tok sin vinutdannelse i hjemlandet Sveits. Og gikk ut med strålende resultater. Det sies at få kandidater har klart å definere så mange forskjellige aromaer som Hubert Weber. Da han skulle starte som ønolog (vinskaper) valgte han imidlertid bort Europa til fordel for Sør-Amerika og Argentina. Hos vinhuset Bodegas y Cavas de Weinert i Mendoza har han skapt den ene vinperlen etter den andre.

Estrella-viner

–Det er nå tyve år siden jeg kom til Weinert. Det har vært en utrolig fin reise hvor jeg har fått være med på å utvikle videre det som allerede den gangen var en av stjerneprodusentene i Mendoza. Det var faktisk en Weinert-vin som gjorde at jeg valgte å dra til Sør-Amerika for å jobbe. Jeg hadde fått smake Cavas de Weinert Gran Vino hos en importør i Sveits, og fikk for meg at jeg bare måtte dra til Argentina for å finne ut hvordan denne fenomenale vinen ble til. Og her er jeg altså fortsatt, tyve år etter, smiler Hubert Weber.

Bodegas y Cavas de Weinert ble startet på 70-tallet av en brasiliansk investor med stor sans for vin. Eiendommen hadde tidligere tilhørt spanske utvandrere som ikke helt hadde lyktes, Det var derfor nødvendig for Bernardo Weinert å investere betydelig i oppgradering av hus og vinkjellere. Men allerede i 1977 produserte det nyetablerte vinhuset en vin som senere har fått legendestatus i vinmiljøet. Bernardo har valgt å markere spesielt vellykkede årgangen med å sette en stjerne på etiketten og gi vinene tilnavnet Estrella (stjerne).

Fortsatt på fat

–Vi har fortsatt ca 350 flasker igjen av Malbec Estrella 1977. En enestående vin. Men det er ikke blitt så mange Estrella-viner opp gjennom årene. Weinert Merlot 1999 er min første og eneste stjernevin. Den neste kan bli Malbec 2004. Den ligger fortsatt på fat, men nærmer seg lansering, forteller Hubert.

Mange av vinene i Weinert-porteføljen er tilgjengelig i Norge. Cavas de Weinert Gran Vino 2006 (kr. 199,90) er blant disse. En fenomenal vin som man bare må kjøpe og legge i kjelleren.

Julegave-vinen?

Hubert Webers første årgang av samme vin, Cavas de Weinert Gran Vino 1997 er nå lansert i magnum utgave (kr. 780,-). En utrolig rik og kompleks vin med aromaer mot mørke bær, blomster, sandaltre, steinsopp, mocca, kanel og trøffel. Årets julegave, kanskje?

Hubert Weber liker å dra rundt for å presentere sine viner. Han er stolt av porteføljen fra Bodegas y Cavas Weinert i Mendoza. 

Hubert Weber liker å dra rundt for å presentere sine viner. Han er stolt av porteføljen fra Bodegas y Cavas Weinert i Mendoza. 

På forsiden nå