Alfsens reise med vin

Får han egentlig tid til å leve, denne Ole Martin Alfsen? Men skitt au! Så lenge han leverer stadig nye vinøse godbiter, bryr vi oss ikke om det ...

Kokk, forfatter, TV-kjendis, vinkelner - og nå også «vinprodusent»: Ole Martin Alfsen. 

Saken oppdateres.

Han var en anerkjent kokk først. Så også vinkjenner, forfatter og vinskribent (i DN). Dernest blant annet kokkekommentator i kjendisprogrammet «4-stjerners middag». Nå leverer han mat på døra til travle stressmennesker – og stadig nye viner til oss som liker å handle på Vinmonopolet.

Leverer i tetsjiktet

Ole Martin Alfsen, også kjent under forkortelsen OMA, er en av mange kjendiser som har lansert vin under eget navn. Men han gjør det ikke halvhjertet. Alfsen leverer utvilsomt i tetsjiktet hvis vi vurderer hans viner mot andre norske «kjendisviner». Her er han i klasse med Sigurd Wongraven og Calle Fegth. Det viser at kunnskap og lidenskap er viktig også når man begir seg inn i vinbransjen.

Først kom OMA Barbera, så OMA Langhe Rosso. Begge til supre omtaler og ikke minst terningkast seks, også her i Adresseavisen. Nå har Alfsen utvidet porteføljen med to nye viner, spesialdesignet for sommer og ønsket om noe lyst, lett og fruktig i glasset på gode sommerdager.

Mat og vin sammen

Han startet i Piemonte. Og det var ingen dum idé når målet var å lage viner som skal gå godt til mat. For er det noe kokken og vinkelneren Alfsen vet inderlig vel, så er det at fungerer kombinasjonen mat og vin, er det lite i verden som gir større tilfredsstillelse.

Mens Alfsen dro til produsenten Giovanni Rosso i Barolo for å lage sin Barbera og Langhe Rosso, tok han turen til Giancarlo Travaglini i Gattinara for å komponere OMA Rosato. Travaglini er en av de beste i dette fine, litt underkjente piemontesiske vinområdet. Så råstoffet Alfsen har fått leke med, er utvilsomt av god kvalitet. Det gjenkjennes også i flaskens innhold. Og druen er naturligvis Nebbiolo.

Fra Tysklands største

OMA Riesling er hentet fra kjellerne til tradisjonsrike Kloster Eberbach i Rheingau, Tyskland, et vinhus med over 900 års historie. Eberbach har rundt 200 hektar med vinmarker, og er således en av de største vinmarkseierne i hele Tyskland. Så druer og vin å velge mellom har Ole Martin hatt mer enn nok av. Stilmessig har han gått mot det slanke, rene, fruktige og mineralske, midt i blinken for norske ganer.

Det blir nok en del OMA-viner på norske terrasser og ved grillen denne sommeren!

 
På forsiden nå