Et publikum på 350 stykker hadde samlet seg i Nidarosdomen for å se fremføringen av «Te Deum av Arvo Pärt» med TrondheimSolistene, Nidaros Vocalis og Nidaros Domkor. Konserten skulle begynne klokken 11, men på grunn av lyden fra rockekonserten i borggården, fikk ble det aldri noe av kirkekonserten.

Ventet på konserten

Sjur Olsborg var den av de som ble sittende og vente på konserten, og hadde inntrykket av at dette var en konsert som mange hadde gledet seg til. –Det var 250 stykker som satt inne i kirka og hørte på ekstranummer etter ekstranummer og både publikum og kor var klare til å starte så snart de var ferdige. Da den første beskjeden om forsinkelse kom tok folk det ganske greit. Det var ikke noe særlig sur stemning, men folk var veldig spente på om det kom til å bli noe konsert. Men det er klart man blir skuffet når man møter opp på en konsert klokken 11 også blir det ingenting av det. Jeg vet også at koret hadde gledet seg veldig til konserten. sier Olsborg.

Forsinket

Terje Storli i Stagedolls synes at situasjonen er trist for de som ikke fikk oppleve den konserten de hadde kommet for. – Dette er jo utrolig synd, men det var ikke med vår viten og vilje at vi spilte slik at noen andre ikke fikk startet sin konsert. På grunn av forsinkelser med rigging fikk ikke Stagedolls gå på scenen før klokken var halv elleve, tjue minutter for sent. –Vi ble fortalt at vi kunne spille til i hvert fall halv tolv, og når man er et band som Stagedolls så er det enkelte sanger man bare må få med på konserten for at publikum skal bli fornøyde. Vi var ikke klar over at der var en annen konsert som ventet, og vi har jo ingen grunn til å ødelegge for noen andre, sier Storli.

Beklager

Festivalsjef Randi Wenche Haugen forstår at folk er svært skuffet over avlysningen av konserten

–Det eneste jeg kan si på dette tidspunktet er å beklage på det sterkeste, og vi er veldig lei oss for at konsertkvelden ble ødelagt for så mange. Dette er en trist erfaring som vi tar med oss videre, slik at vi kan sørge for at ikke flere publikummere får en slik opplevelse igjen. Vi skal også selvfølgelig refundere kjøpte billetter.

Ved å henvende seg i Olavsfestdagenes billettbod på Britannia Hotell refunderes billettene med 200 kr. Hvis man ikke har muligheten til å komme dit, kan man sende billetten sin i posten til Olavsfestdagene med kontonummer og navn, så blir pengene overført via nettbank.