Da en sivil UP-patrulje kjørte nordover på E6 i går kveld, og var 1,5 km fra Kongsvoll Fjellstue, oppdaget de en bil som kom bakfra i voldsom fart.

Patruljen la seg på hjul og startet filming.

Måtte avbryte forfølgelse

- De fikk målt bilen i hastigheter fra 128 til 150 km/t i 80-sonen på stedet, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Leif Berglund, til adressa.no.

Han forteller at patruljen satte på blålys og sirener for å få bilføreren til å stanse. Da bilene kom over i 90-sonen ble farten imidlertid så høy at forfølgelsen gikk over til etterfølgelse.

Berglund forteller at hastigheten ble målt til over 200 km/t.

- Dette er godt trente politifolk som er vant til høye hastigheter. Dette gikk imidlertid så fort at patruljen ikke fant det forsvarlig å forfølge bilen med blålys og sirener. De la seg derfor litt bak og gikk over til det vi kaller etterfølging, sier han.

Forsøkte å stikke av

Da patruljen kom fram til Driva kro var det skrensespor på stedet, og råkjørerne hadde stanset. De var i ferd med å stikke fra stedet, men ble pågrepet av politiet klokken 21.25.

De tre mennene er alle fra Oslo-distriktet, og satt i politiets arrest natt til søndag. De vil bli avhørt i løpet av dagen.

Føreren, en 28 år gammel mann, har fått førerkortet beslaglagt.

Grunnet mistanke om rus er det også tatt blodprøver av de tre mennene.

- Svært nær frontkollisjon

- I etterkant av pågripelsen ble vi kontaktet av en bilfører som fortalte at han hadde vært svært nær en frontkollisjon med den samme bilen. Den skal ha kommet over i motgående kjørefelt, og melderen måtte kaste sin egen bil over i venstre kjørefelt slik at han akkurat greide å avverge kollisjon.

Paret i bilen var sjokkerte etter hendelsen.

Beglund forteller at politiet ser svært alvorlig på råkjøringen. Dette er imidlertid ikke den eneste fartssynderen som har vært på veien lørdag kveld.

Klokken 22.20 kjørte en 22 år gammel bilfører forbi en UP-patrulje i sørgående retning på E6 i Okstadbakken.

- Over en strekning på 1124 meter ble farten målt til 161 km/t i 80-sonen. Førerkortet er beslaglagt, sier Berglund.