Hvem brygger det beste ølet?

20. mars kan du smake på og stemme over landets beste hjemmelagde øl i NM i hjemmebrygging.

Saken oppdateres.

Lørdag 20. mars arrangeres ølbryggernes store festforestilling, Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2010, på Månefisken i Oslo.

Dette er dagen hvor folk flest kan få smake på moderne hjemmebrygg samtidig som Norges beste hjemmebrygger kåres. Inkludert i inngangsavgiften er smaking av øl som deltar i kategorien Publikums Favoritt. Arrangementet foregår i historiske og stemningsfulle omgivelser i bygget tilhørende gamle Hjula Veveri langs Akerselva.

-Etter at forbudet mot hjemmebrygging ble opphevet for 11 år siden, har brygging av eget øl blitt stadig mer populært. Ølbrygging har gått fra å være en landlig tradisjon, til å bli en moderne hobby som brer om seg i kjellere, kjøkken og på studenthybler. For å sette i gang, trenger man kun en stor kjele, forteller formann i Norbrygg, Eduard Möllenkamp.

Det blir hjemmebrygget øl å få innen de fleste internasjonale kategorier. Brygget blir servert av bryggermestrene (og –mesterinnene!) personlig, dermed er det muligheter for å plukke opp noen tips for den som er interessert i å lære seg hemmelighetene bak et vellykket brygg. Publikumet får også anledning til å stemme frem vinneren i klassen publikums favoritt.

Samtidig vil et kyndig dommerpanel vurdere et større antall innsendte øl på flasker. De tre beste kvalifiserer seg til skandinavisk mesterskap i hjemmebrygging i København, Danmark. I tillegg vil årets beste hjemmebrygg (under forbehold) brygges av vinneren og bryggerne hos Nøgne Ø slik at hele landet vil få anledning til å smake.

I følge Möllenkamp er Norbrygg foreningen for alle med interesse for hjemmebrygging i Norge.

-Vi er en uavhengig organisasjon som har som formål å fremme hjemmebryggerkunsten. De siste årene har aktiviteten blant hjemmebryggere økt kraftig, og Norbrygg har nå nesten 900 medlemmer i tillegg til et aktivt nettforum. Norbrygg arrangerer konkurranser, møter, kurs og andre ølrelaterte aktiviteter ulike steder i landet, påpeker Möllenkamp.

 
 
På forsiden nå