Tucher Brau til Norge

Malting House har signert en distribusjonsavtale med Tucher Bräu fra Nürnberg.

Saken oppdateres.

Tucher Bräu kan spore sin historie tilbake til året 1672 i Nürnberg da et bryggeri med navnet Städtisches Weizenbrauhaus brygget hveteøl etter renhetsloven for første gang. Rundt året 1856 ble bryggeriet overtatt av familien von Tucher, som ga bryggeriet navnet Freiherrlich von Tucher‘sche Brauerei. Allerede på den tiden var eksport viktig, og to tredjedeler av bryggeriets produksjon ble eksportert.

I dag blir Tucher eksportert til rundt 21 land og har mottatt 11 gullmedaljer fra tyske DLG og er anerkjent før førsteklasses kvalitet.

Jon S. Smith Johnsen, daglig leder i Malting House forklarer:

-For oss i et lite firma i en oppstartfase så er det selvfølgelig en stor ære og anerkjennelse å motta tilliten til et så viktig historisk bryggeri. Men, det beviser også at vår visjon er riktig, og at vår tro på merkevarebygging og vår kjærlighet til øl finner gjenklang hos bryggeriene.

Tucher produserer hveteøl i flere varianter, pils og sesongøl som Bajuvator Doppelbock på 7,5 % og juleølen Christkindlesmarkt Bier på 6,0 %. I tillegg har de flere andre spesialøl, som vil komme til Norge etter hvert.

På Vinmonopolet blir Tucher Helles Hefe Weizen tilgjengelig i faste sortimenetet med en 50 cl boks fra 1. Juli, og Tucher Pilsner samt Hefe Weizen bør være tilgjengelig på flaske til horeca fra medio mai.

Malting House har flere nye leverandører på trappene fra noen av de store ølnasjonene i Europa og søker også samarbeid med andre nordiske importører eller produsenter som deler selskapets visjon.

Importfirmaet Malting House AS er etablert av til Henrik Holst og  Jon Sigurd Smith Johnsen. Sistnevnte er majoritetseier og daglig leder i firmaet. Han kommer fra stillingen som Senior Brand Manager hos Multibev, et selskap i Solera-gruppen. Her var han ansvarlig for øl-porteføljen og bl.a. SABMiller (verdens nest største bryggerikonsern etter AB-InBev). Han har jobbet i importbransjen siden 2005, og har før det hatt utenlandsopphold både i Geneve og Barcelona.

Henrik Holst forlot Eurowine og Solera-gruppen i 2011, og er eier og daglig leder i Holst Wines AS, som er minoritetseier i Malting House AS. Han har lang fartstid innen vin- og brennevinsbransjen i Norge, og var tidligere både deleier og deltaker i ledergruppen i Eurowine.

-Vår felles visjon for våre importselskap kan summeres slik: Personality, Heritage and Culinary Strength. Det har lenge vært en frustrasjon at noen av verdens fineste øl ikke har vært tilgjengelig i Norge. Den kunstige grensen på 4,7 % har gjort at de fleste importører jakter volumprodukter, gjerne i pils-segmentet, som passer til norsk dagligvare. Fokuset for Malting House er sterkøl og vi ønsker å utvikle ignorerte segmenter. Det er f.eks. trist at en stor ølnasjon som Tyskland ikke er representert i Norge med en altbier, en kölsch, en dortmunder, en münchener eller en rauchbier. Det betyr at vi jubler for Vinmonpolets økende interesse for øl, og ser med glede frem til å kunne tilby nye og spennende øltyper til Vinmonopolet og horeca, sier de to i en pressemelding.

Holst Wines har etablert et svært godt samarbeid med Vectura som grossist, og det nye selskapet ønsker å videreføre dette samarbeidet.

På forsiden nå