Polets fem beste røde

VIN: Det er lett å gå seg vill i Polets hyller. Her er fem sikre valg.

Saken oppdateres.

Vallone Passa Parola 2011, varenr. 342401, kr. 99,90 i basisutvalget.

Sør-italiensk Ripasso-variant på druer som er tørket ute i solsteiken i noen uker. En viss restsødme (4 gr/l), men skikkelig laget, med god, moden frukt, hint av rosiner, sorte plommer, lakris og krydder. Finnes som bag-variant. Kosevin, også fin til modne, faste oster.

300 Dias de Sol Tempranillo 2012, varenr. 5155601, kr. 119,90 i bestilling.

Herlig, frisk, fruktig, saftig og tiltalende vin. Her er det bærfrukt i stort monn. Naturlig laget, med spontangjæring. Helt tørr i stil, positivt også med bare 12 prosent alkohol. Flott til kokt hvit fisk, lette pastaretter, pizza eller lyst kjøtt.

Izadi Reserva 2008, varenr. 4599501, kr. 129,90 i basisutvalget.

Klassisk Rioja med ikke for påtrengde fatlagring. Flott bærekstraksjon, innslag av røde og mørke bær, lakris, krydder og vanillin. Bedre rimelig lammevin finner du ikke.

Carrascal 2008, varenr. 3240401, kr. 139,90 i basisutvalget.

Her får du en litt lagret, moden argentinsk vin med rikt og tett aromabilde, smak av sorte plommer, bjørnebær, krydder og fat. En flott kjøttvin, spesielt til grillet storfe, lam eller rein.

Domaine d'Andezon Vieilles Vignes 2012, varenr. 3133701, kr. 139,90 i basisutvalget.

Den beste utgaven av Andezon hittil. Moden, lett søtlig frukt, rene, tiltalende bæraromaer, mot solbær, sorte moreller, bjørnebær og plommer. Innslag av urter. Bare helt herlig syrah-frukt! Bruk den til kjøttretter, gjerne hjort, reinsdyr eller entrecôte.

Vår vinekspert: Ulf Dalheim vil hver fredag fra nå av skrive «Fredagstipset» slik at det blir lettere for deg når du skal velge vin til helgen på Vinmonopolet. 

Vår vinekspert: Ulf Dalheim vil hver fredag fra nå av skrive «Fredagstipset» slik at det blir lettere for deg når du skal velge vin til helgen på Vinmonopolet. 

På forsiden nå