adressa

Vi fulgte folkemøtet direkte

  • Hovedstrøm
  • Bilde
  • Dette er saken
  • Relaterte artikler
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hvordan vil du at byen skal utvikle seg i årene fremover?

Trondheim står foran store endringer de kommende årene. Hvem skal bestemme utviklingen? Pengemakta eller stemmemakta? Og hvordan vil du at byen skal se ut?

Alle som bryr seg om Trondheim er hjertelig velkommen til folkemøte om byutvikling på Byscenen onsdag 5. oktober klokka 19. Vi har invitert politikere, eksperter, næringsliv og bypatrioter til å delta.

Blant deltakerne er byplansjef Hilde Bøkestad, arkitekt Ole Wiig, rådmann Morten Wolden, eiendomsutvikler Ivar Koteng, tidligere byantikvar Gunnar Houen, kunsthistoriker og spaltist Daniel Johansen, artist Klaus Joacim Sonstad, forretningsmann og politiker Terje Roll Danielsen, campusprosjektleder Merete Kvidal og politikerne Geir Waage (Ap), Hilde Opoku (MDG), Ingrid Skjøtskift (H) og Trond Åm (V).

Vi dekker folkemøtet direkte her i dette livestudioet - og du kan allerede nå sende inn spørsmål og kommentarer.

Nå skal rådmannen utrede storhall på nytt

Bystyret i Trondheim pålegger rådmannen å utrede og oppdatere faktagrunnlaget for en ny storbyhall også på andre aktuelle tomter enn på Nidarø.

NTNU-campus:

18 meninger om hvor NTNU skal bygge ut

NTNU skal samle universitetsområdet rundt Gløshaugen. Onsdag gikk fristen ut for å si sin mening om hvor NTNU skal bygge.

Kronikk

Fortetting med særpreg og kvalitet er særlig viktig for Midtbyen

Å videreutvikle Midtbyen med omtanke for og hensyn til byens historiske kvaliteter kan være komplisert, men her er også mange muligheter.

Debatt

Opplevelsen av byen vår er i ferd med å ødelegges

Det er komplett absurd at den eneste kunstretningen ingen kan velge bort, nemlig arkitekturen, ikke skal utsettes for offentlig kritikk, mens alt annet skal det.

Arkitekter med tøff kritikk av campusplanene - og egen sjefs arbeid

Campusgruppens arbeid får hard medfart i arkitektmiljøet på NTNU. Anbefalingen av lokalisering virker forutbestemt, mener arkitekter.

Striden rundt storhallen:

- Mitt standpunkt om Nidarø står ved lag, med mindre kommunen får millardgave

Ordfører Rita Ottervik er fornøyd med at rådmannen nå skal gå gjennom alternativer til ny storhall på Nidarø. Men hun er fortsatt overbevist om at hallen må ligge på Øya.

Adresseavisen mener

Skarpere blikk på Trondheims utvikling

Trondheim har fått en rekke gode bygninger de siste årene. Mottakerne av kommunens byggeskikkpris, som ble delt ut før helgen, viser det svært tydelig. Årets vinner, Ladekaia, er et godt eksempel på en ny bygning som tilfører byen stor verdi.

- Få opp øya for Øya

I overkant av 600 personer gikk i protesttog, og dobbelt så mange fremmøtte hørte på appellene mot utvidelsen av Trondheim spektrum.

Kronikk

Vil ha campus på Kalvskinnet

Kalvskinnet har nok areal til et NTNU-campus. Det er urbant, det er samlende og det er for alle.