adressa

22. juli-markering i Trøndelag

  • Hovedstrøm
  • Video
  • Dette er saken
  • Relaterte artikler
22.juli-markering i Trøndelag

Det har gått ti år siden terrorangrepene 22. juli. Årets markering i Trondheim foregikk på Torvet og konferansierene var Øyvind Brandtzæg og Meva Hazan Aydilek. De kunstneriske innslagene sto Jovan Pavlovic, Viggja Voices og elever fra danselinja på Trondheim katedralskole for.

Klokka 14.15 var det minnegudstjeneste i Nidarosdomen. Medvirkende: Biskop Herborg O. Finnset, biskop emeritus Tor Singsaas, kapellan Marie Farstad, tekstleser Wenche Strømdahl, medliturg Eivind Rindal, domkantor Magne H. Draagen, orgel og Frode Krogstad, saksofon.

Klokka 18 er det minnemarkering i Levanger. Det vil bli holdt en tale av Kristine Sandberg, som er leder i Støttegrupp i Nord-Trøndelag. Levanger AUF vl holde en appell, mens Ida Jenshus er blant dem som skal fremføre et kunstnerisk innslag. Det vil bli blomsternedleggelse og rosetog til Levanger kirke.

- Jeg skulle ønske at det ikke var nødvendig med et slikt stipend

Hun mistet storebroren Emil på Utøya. Torsdag fikk hun årets minnestipend for sitt arbeid med å forebygge høyreekstremisme.

Slik blir 22. juli-markeringen i Trøndelag

Rosetog, taler og minnegudstjenester. I ni trønderske kommuner blir tiårsdagen for terrorangrepene markert, alle på hver sin måte.

Ronja-Marie (16) har fått ett helt spesielt ansvar under 22. juli-markeringen i år

- Minnestipendet etter 22. juli kan gi ungdom en mulighet til å jobbe videre med det som engasjerer dem, eller en sjanse til å starte noe helt nytt.

Randi mistet en sønn på Utøya. Samtidig fikk hun en 14 år gammel gutt tilbake: - Vi fikk sorgen og gleden rett i fanget

De ble hver på hver si måte rammet av terrorhandlingen - slik blir deres ti-års markering.