adressa

Valget 2015 direkte | #adressavalg

  • Direktetekst
  • Direktestudio TV
  • Valggrafikk
  • Dette skjer i kveld
  • Relaterte saker
  • Direktetekst
Siste nytt:
Se hvordan valgkvelden utspant seg

Mesteparten av stemmene for både kommuner og fylker i Trøndelag er talt opp, men fortsatt gjenstår det å telle opp de siste stemmene i flere kommuner.

I vårt direktestudio har vi fulgt totalt 13 valgvaker i fire forskjellige kommuner, og sendt direkte-tv fra vårt studio i Adressahuset. I Videovinduet kan du se et sammendrag fra valgsendingen vår.

Du kan også bla deg nedover i livefeeden vår for å se hvordan kvelden utspant seg, med reaksjoner fra både politikere og lesere underveis.

Tusen takk for følget!

Her er vi til stede på valgkvelden

Klikk på symbolene på kartet for å se hvor vi er til stede og hvordan vi dekker valget i Midt-Norge.

Vigdenes: - Jeg har ingen plan B

Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes (Sp) går for alt eller ingenting.

Frp-statsråd:

– Spennende at vi kan få vår første ordfører i Sør-Trøndelag

Frps olje- og energiminister Tord Lien øynet håp om at partiet skal få sin første ordfører i Sør-Trøndelag i mandagens lokalvalg.

Trøndervalget på 1-2-3

Du må ikke sove bort valgnatta. Det vil bli spenning til siste slutt i 48 trønderske kommuner. Her er guiden til valget i Trøndelag.

Slik dekker vi valget

Adresseavisen vil være til stede på 13 valgvaker i 4 forskjellige kommuner i Midt-Norge, og oppdaterer deg både med tv, bilder og tekst under hele valgkvelden.

- Rita blir ordfører hvis hun vil

De Grønnes Hilde Opoku har fått juling på sosiale medier for å være utydelig om hvem De Grønne vil ha. – Rita Ottervik blir ordfører hvis hun vil, sier hun.

Over 25 000 har stemt i Trondheim

Får klar tendens på valgresultatet ganske tidlig.

Meninger mandag 14. september 2015

Brukstemme-retten din!

Kraftig Ap-fall på ny måling

Arbeiderpartiet faller 2,8 prosentpoeng til 29,4 prosent i en meningsmåling gjennomført for Aftenposten. Senterpartiet går mest fram, mens De Grønne faller noe.

111 ordførere i opprop mot kommunesammenslåing

110 ordførere og én fylkesordfører har underskrevet et opprop som tar kraftig avstand fra kommunereformen. Blant dem er to fra kommunalminister Jan Tore Sanners eget parti, Høyre.

Frp-nestleder vil la flyktninger søke asyl fra egen verdensdel

Per Sandberg, første nestleder i Fremskrittspartiet, vil opprette regionale flyktningleirer rundt om i verden slik at mennesker på flukt kan søke asyl fra disse.

Roser Trondheim for åpenhet

Oslo følger Trondheims eksempel og åpner for innsyn rundt avvik i eldreomsorgen.

Reform kan gi 100 færre kommuner

Rundt 100 færre kommuner kan bli resultatet av de 28 sammenslåingsprosessene som har kommet lengst, ifølge Kommunal Rapport.

Kommunene sier ja til å bosette over 10 000 flyktninger

Norske kommuner har vedtatt å bosette nesten 10 500 flyktninger og er nær ved å nå regjeringens mål for i år. Men statsminister Erna Solberg (H) ber allerede kommunene forberede seg på ta imot flere.

MDG lager plan for å skape grønne arbeidsplasser

Miljøpartiet De Grønne, som på Norstats siste måling er rangert som landets fjerde største parti, lanserer nå en ny plan for å skape nye grønne arbeidsplasser i naturbaserte næringer, særlig i Nord-Norge og langs kysten.

Fire kjemper om å bli varaordfører i Trondheim (Pluss)

KrF mener det vil være et lurt trekk av Rita Ottervik å gi dem varaordføreren og utfordrer De Grønnes Hilde Opoku.

Velgerne velger bort Facebook

Mens lokalpolitikerne satser for fullt på sosiale medier, spiller aktivitet på Facebook og Twitter liten rolle for velgerne.

- Politikerne må ta mer ansvar for eldreomsorgen

Erna Solberg åpnet valgkampen med å fyre løs mot politikerne i Trondheim.

Blå seier i Danmark – Dansk Folkeparti nest størst

Blå blokk med innvandringskritiske Dansk Folkeparti i spissen ser ut til å vinne valget i Danmark med god margin.

Støre: – Regjeringen forstår ikke Norge

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre refser regjeringens skattekutt og mener de blåblå i sin iver etter å omstille ikke forstår hvordan Norge fungerer.

Notat: Frp ville ta imot 7500 syriske flyktninger

Fremskrittsparti-politikere har kalt det uansvarlig å ta imot 8000 flyktninger fra Syria over tre år. Men i et notat aksepterer Frp å ta imot 7500 flyktninger fra landet over fire år.

Djupedal vrakes som rådmann i Agder

Nåværende fylkesmann i Aust-Agder, Øystein Djupedal, vrakes når Agder-fylkene får felles rådmann. Stillingen går til Trondheim-rådmann Stein A. Ytterdahl, ifølge Dagens Næringsliv.

Bondeorganisasjonene vil forhandle med staten

Bondeorganisasjonene krevde 950 millioner kroner i årets jordbruksoppgjør. Statens tilbud var på 90 millioner. Nå blir det forhandlinger.

- Norge bør ta imot 10 000 syriske flyktninger

Norge bør åpne for å ta imot til sammen 10 000 syriske flyktninger i år og neste år, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale til Aps landsmøte torsdag.

Vaffelrøre om asylbarna

Venstre og Arbeiderpartiet er enige om at de spiste vafler sammen. Men hva de egentlig snakket om mens de gjorde dette, er Trine Skei Grande (V) og Jonas Gahr Støre rykende uenige om.

Solberg: – Laksen er Norges Ikea

Sjømat er i ferd med å bli vår største og viktigste næring, konstaterer statsminister Erna Solberg (H). Kunnskap er nøkkelen til videre vekst, sier hun.

Nå kan ordførerne bli både prest og politi

Kommuner kan få ansvar for barnevern, buss, bryllup og sivile politioppgaver, foreslår regjeringen.

Frp stuper etter Sandberg-uttalelser

Partiet mister en seksdel av oppslutningen, mens KrF vinner på støyen.