Ukas debatter

Fikk du med deg disse?

Dette var de heftigste debattene denne uka.

Panelet vrenger trøndersjela for å se hva som er inni. Blir Trøndelag et lykkelig storrike eller vil vi få et annektert nordfylke under hælen på verstingbyen i sør?  Foto: Espen Bakken

Saken oppdateres.

Slaget på Stiklestad

Det har vært en begivenhetsrik uke i Trøndelag. Trønderne ble samlet til ett rike på Stiklestad.

  Foto: Jan O Henriksen, adresseavisen

 

Disse problemene må løses i Trøndelag (pluss), skriver politisk redaktør Tone Sofie Aglen. Noen jubler, andre er sinte. Dette mener folket om sammenslåingen av Trøndelag: "Potetene vil sikkert også vokse i det nye fylket også"

Les også kommentaren: 33 grunner til å elske Trøndelag (pluss)

Vi vrenger trøndersjela

Våre kommentatorer Terje Eidsvåg, Stian Wallum og Tone Sofie Aglen diskuterer den trønderske folkesjela og forskjellen på nord- og sørtrønderen på vår podkast omAdresser. Ukas gjest er Kato Nykvist, politisk redaktør i Nationen.  I et innlegg i Nationen spurte han om hans nordtrønderske identitet bare er en illusjon. Hør podkasten her:Vold og sexvideoer i skolen

Voldshendelser og spredning av sexvideoer i trondheimsskolen har preget nyhetsuka. «Det er faktisk noen som vil være en del av samfunnet her, det er noen som drømmer om det» skrev Alma Røkke i dette debattinnlegget: Hva tror dere andre med innvandrerbakgrunn føler nå?

Jentepappa Jørn Are Aune kommer i dette debattinnlegget med en innstendig appell til alle guttepappaer. Les innlegget: «Jeg blir først flau over at jeg, som pappa, ikke visste hvilket press jenta mi blir utsatt for»


Idrettstoppene fikk kjørt seg

Kritikken mot idrettstoppene har fortsatt. Sportkommentator Kjetil Kroksæter mener at idrettens krangel om åpenhet kan ende med at hele toppledelsen og idrettsstyret blir kastet (pluss). Kulturkommentator Terje Eidsvåg har sett nærmere på TV2 og mener at "24-åringen trenger et kreativt spark bak". Les kommentaren: TV2 må i skammekroken (pluss).

Mangfoldig uke i Trondheim

Debatten om det høyre sykefraværet i Trondheim kommune har fortsatt. Norge har verdens mest generøse sykelønnsordning og vi er et av verdens friskeste befolkninger. Hvorfor er da sykefraværet så høyt, spør Merethe B. Ranum i dette innlegget: Syke, fordi vi fortjener det. Bystyret i Trondheim har vedtatt reguleringsplan og kommentator Jonas Skybakmoen mener valgtaperen Høyre får mye spillerom i trondheimspolitikken (pluss). Stein Arne Sæther spør om hvem som skal passe på byen nå (pluss) når en av byens viktigste byråkrater- nemlig riksantikvaren - skal slutte.

Vond avslutning

For mange er dette helga da selvangivelsen må leveres. Hvorfor stoler vi blindt på staten og dens roboter, spør kommentator Gunnar Okstad i denne kommentaren (pluss). Uka fikk en vond avslutning med helikopterulykken utenfor Bergen. Her kan du lese Stein Arne Sæthers kommentar: Ulykken som ikke skulle skje (pluss).

Alle kommentarer og meninger i Adresseavisen finner du hos adressa.no/meninger

En video av en person som bankes opp i en garderobe på en videregående skole i Trondheim har blitt spredt i sosiale medier. 
        
            (Foto: Vegard Eggen;Privat/Vegard Eggen (montasje))

En video av en person som bankes opp i en garderobe på en videregående skole i Trondheim har blitt spredt i sosiale medier.  Foto: Vegard Eggen;Privat/Vegard Eggen (montasje)

På forsiden nå