Fripenn

Kampen for det muslimfrie Europa

Det liberale og sekulære Europa skal reddes gjennom en selvmotsigelse: For å sikre våre friheter og verdier, må islam forbys.

Nederland: Denne uken sendte Geert Wilders ut et kortfattet program for det nederlandske Frihetspartiet ved parlamentsvalget neste år. I valgperioden vil han stenge moskeer og muslimske skoler, forby koranen, avvise alle muslimske migranter og forby bruken av hijab.  Foto: Peter Dejong, Ap

Dronning Isabella av Castilla, den katolske monark, nøyde seg ikke med å forby muslimenes badedrakt. Hun jaget dem tilbake over Middelhavet og tvang de som ikke ville dra, til å la seg døpe i Faderens, Sønnens og Den hellige ånds navn. Det ble kalt la limpieza de sangre, blodets renselse. Gjennom den nye spanske statens årer skulle det utelukkende flyte kristenmanns blod. Drøyt fem hundre år senere sier Tsjekkias president, Milos Zeman, det samme: Det er «praktisk talt umulig å integrere muslimer i europeiske samfunn». 140000 tsjekkere har undertegnet et opprop til parlamentet om at det ikke er noen plass for muslimer i landet. De har presidenten i ryggen.