Debatt

Jeg ble forsøkt lurt av en kataloghai

Advarer andre: Mange opplever forsøk på telefonsvindel. Og det er mye arbeid å komme seg ut av det, skriver innsenderen. Det var ikke dette selskapet, som nå er under etterforskning, som tok kontakt med henne.  

Saken oppdateres.

Svindel er noe mange har blitt utsatt for de siste årene, og jeg vil bidra til å få slutt på dette ved å fortelle hva jeg opplevde. Det er stadig vekk flere som blir forsøkt lurt av kataloghaiene. Dette er noe jeg selv har blitt utsatt for. Jeg har blitt forsøkt lurt av et firma som opererte under flere navn.

LES OGSÅ: Fretex føler seg svindletDa jeg hadde oppdrettet et enkeltmannsforetak gjennom jobben, ringte disse med en gang. De fortalte meg at jeg måtte ha dette produktet fordi jeg hadde oppdrettet et enkeltmannsforetak. De sa at jeg burde skrive under avtalen med en gang, slik at jeg ikke trengte å gjøre det senere. De informerte meg om at jeg uansett måtte ha denne avtalen. De ville ikke legge på telefonen, før jeg hadde skrevet under på avtalen som de sendte på tekstmelding. De sa ingen ting om at dette ville koste penger. Det var noe jeg selv fant ut etterpå da jeg leste sms-en, og så hva denne avtalen gikk ut på. Noe jeg ikke hadde mulighet til å gjøre før jeg skrev under.For å komme meg ut av dette har det vært mye arbeid. Jeg har både spurt jushjelpen, TV 2 Hjelper deg, Varsellisten og Adressa om hjelp. Jeg fikk mange gode tips om hva jeg kunne gjøre. Det vi endte opp med å gjøre, var å bestride fakturaen vi hadde fått, og skrive en saklig begrunnet mail, der vi truet med å anmelde forholdet. Dette var tydeligvis noe som skremte dem, slik at de trakk tilbake avtalen og fakturaen. De blir bare mer og mer utspekulert i fremgangsmåten. Telefonsvindel er noe jeg rett og slett ikke synes noe om.

LES OGSÅ: Politiet etterforsker katalogfirma fra TrondheimJeg skjønner ikke hvordan de har samvittigheten til å gjøre dette. Spesielt ikke kataloghaiene som overtaler ungdommer til å skrive under en avtale som de sier er nødvendig for bedriften ungdommen jobber for.

Telefonsvindel er noe alle må prøve å holde seg unna. Når ukjente nummer ringer, er det beste å unngå å ta telefonen. Om man er så uheldig å komme i en slik situasjon, bør man være frekk og legge på med en gang.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå