debatt

Reitan stiller opp for kulturen

Støtter kulturen: Reitangruppen har gjort det mulig for korpset å oppgradere sin instrumentpark og sine uniformer, det gjorde det mulig for korpset å delta på 4. juli paraden i Washington utenfor Det hvite hus i 2015 som eneste utenlandske korps. Og nå skal 80 unger på tur til København, skriver styrelederen i korpset.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Ja, det er mange pengesterke folk i Trondheim og noen av dem vil gjerne høre marsjer og fanfarer! Dette visste du tydeligvis ikke, Ørjan Greiff Johnsen, men både Odd, Ole Robert og Magnus Reitan er gamle musikere med korpsbakgrunn! Følgelig har de også vist engasjement for korpskulturen, også finansielt engasjement. Jeg vet også at Sparebank 1 SMN, Danske Bank, Trønderenergi og flere andre aktører støtter korpsene, så det blir vel en viss overdrivelse å si at næringslivet i Trondheim er direkte kulturfiendtlig?

LES OGSÅ: Det er nok av pengesterke folk, men de vil helst bli sett på RBK-kamp
Jeg har lært at dersom man ikke er helt sikker i sin sak, bør man undersøke nøye før man går ut med sitt (kritiske) syn. Det er nå en gang slik at ikke alle synes det er nødvendig å flagge offentlig hva man til enhver tid holder på med eller hvilke saker man støtter.

At det ikke omtales i media betyr ikke at det ikke har skjedd, og bakgrunnen for ev. offentliggjøring eller ikke får vel være opp til alle og enhver?

Småbispan Bispehaugen Skolekorps, et av Norges eldste skolekorps med sine 108 år, har over en 5-årsperiode blitt sponset med betydelige beløp av Reitangruppen. Dette har vært en intern avtale mellom partene, som ingen har hatt noe stort behov for å fortelle offentligheten om da avtalen har regulert ytelser til gode for begge parter.

Les også Ivar Kotengs innlegg: Kunst og jåleri

LES OGSÅ: Koteng ble nedringt etter utspill om at kunst er jåleri

Midlene fra Reitangruppen har bl.a. gjort det mulig for korpset å oppgradere sin instrumentpark og sine uniformer, det gjorde det mulig for korpset å delta på 4. juli paraden i Washington utenfor Det hvite hus i 2015 som eneste utenlandske korps, og det har gitt oss forskjellige spille- og fanfareoppdrag i ulike sammenhenger.

Jeg skal ikke gå i forsvar for Reitangruppens bruk av penger, det klarer de nok fint selv, men din kritikk rammer urettferdig, og selv om jeg lærer mine barn at verden er urettferdig, må jeg få kommentere dette litt mer.

I en artikkel i Adressa fra 3. mars 2015 sier rektor for Reitans verdiskole at «Vårt sosiale engasjement kan ikke vurderes ut ifra medieoppslag», men det skal ikke mange undersøkelser til før man ser at Reitangruppen bl.a. har vært hovedsponsor til Norges Musikkorps forbund i en lengre periode. De er/har vært engasjert i Norway Cup, integrering av mennesker som trenger ekstra tilrettelegging, Pøbelprosjektet, Nobels Fredspriskonsert, Gunhild Stor-dalens «EAT» og Norway Cup for å nevne noen.

Opptatt av debatt? Se også denne tv-duellen: Hvor i Trøndelag finner vi det viktigste historiske stedet?
Det er flott at du setter fokus på forfordeling av sponsormidler til idretten (les: fotballen), men jeg tror du har kommet i skade for å rette baker for smed i tilfellet Reitangruppen/Rema 1000.

Og om det kan bedre omdømmet til Rema 1000 stiller gjerne Småbispan opp og spiller utenfor en Rema-butikk nær deg! Men først skal vi på sommertur med 80 unger til København, en tur som er finansielt mulig takket være bl.a. Odd Reitan.

Småbispan takker Reitangruppen for støtten og engasjementet!Lars Bjerke Tho

Stolt styreleder,

Småbispan Bispehaugen Skolekorps

På forsiden nå