Debatt

Har du et overgrodd fortau, bør du rydde det

Overgrodd: Etter å ha befart ca. 50 prosent av skoleveien fant vi 55 steder som var så begrodd at elever trolig går eller sykler ut i veibanen for å komme forbi, skriver innsenderne.Foto: Åsveien FAU

Saken oppdateres.

Etter befaring av fortau i område for Åsveien skoles distrikt på Byåsen i høst opplevde vi som tidligere år nedslående resultater. Etter å ha befart ca. 50 prosent av skoleveien fant vi 55 steder som var så begrodd at elever trolig går eller sykler ut i veibanen for å komme forbi. I tillegg var det ti tilfeller hvor biler, tilhengere, bygningsmateriell og søppelkasser var så dårlig plassert at fortauet ble sperret. Det var også 12 steder hvor høye trær skygger så mye for veibelysningen at lyseffekten vil bli kraftig redusert når høstmørket faller på. Enkelte gater mangler fortau i sin helhet og medfører uoversiktlig og trafikkfarlig skolevei, spesielt når trær og busker vokser ut i veibanen og gjør veibanen enda smalere.

LES OGSÅ: Bør vise ansikt i undervisningen

Les også lederen «NTNU må få et kraftsenter for kunst, arkitektur og musikk»

Trygg ferdsel for skolebarna våre må være en prioritert sak. Barnas sikkerhet er vårt felles ansvar og vi har ikke råd til å miste noen! Små, myke trafikanter er ekstra vanskelig å oppdage bak høye hekker og i dunkel belysning, og kan ha utfordringer med å forstå trafikkbildet. Plutselig hopper de ut i veibanen fordi noe stenger fortauet. Vi går i tillegg mot en årstid der fortauene og veiene blir enda smalere med brøytekanter. Om du som leser dette har et overgrodd fortau, eller et tre som skygger for gatelyset oppfordrer Åsveien skoles FAU til et par timers arbeid (som i disse tidsklemmetider kan avskrives som god trim).

LES OGSÅ: Dette er meg

Kanskje får du til og med en prat med naboen, og sannsynligheten er stor for at den praten blir meget hyggelig. Vi foreldre med små barn, samt våre elever vil sette stor pris på det du gjør.

FAU ved Åsveien skole melder inn totalt 77 merknader ang. skolevei i skolekretsen til Trondheim Bydrift, og henstiller samtidig til samtlige huseiere til å ta en ekstra titt på sin egen grønne lomme. Enkle tiltak kan redde liv. Med håp om et bedre resultat ved neste års telling!

Les også: Ap lover én milliard kroner mer til yrkesfagutdanning

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå