Debatt

Mer opptatt av gjennomslag enn av oppslag

Hvor ble det av ungdommen?: Når du stemmer på Ap skal du få arbeiderpartipolitikk enten bystyrerepresentanten er 17 eller 70, skriver innsenderne . 

Saken oppdateres.

Hva er det viktigste årsaken til at folk engasjerer seg i politikk? Vi tror de fleste er enige om at det er for å få gjennomslag for noe man tror på som vil gjøre samfunnet bedre. Derfor er det flott at Harry Tiller i Adresseavisen skrev en kommentar om ungdommen i Trondheimspolitikken. Vi trenger mer fokus på de store ungdomssakene: oppvekstvilkår, skolepolitikk og hvordan fremtiden skal se ut. Harry Tiller kommer samtidig med en etterlysning: Hvor ble det av det ungdommelige, friske pustet som feiet inn i rådhuset etter valget i 2015?

LES OGSÅ KOMMENTAR: Ungdomskuppet forteller hvem som behersker sosiale medierNår du stemmer Arbeiderpartiet skal du få arbeiderpartipolitikk enten bystyrerepresentanten er 17 eller 70. Og vi gjennomfører det vi lovte alle som stemte på oss: Skole og eldreomsorg settes foran Høyre og FrPs skattekutt. Vår jobb er å sørge for at Ap har den beste politikken, og sørge for at partiet vårt får gjennomslag. I de to årene siden valget har vi i AUF jobbet med mange viktige hjertesaker.

LES OGSÅ: Ungdommen fosser inn i bystyret
Her er ti av dem:

- Styrking av skolehelsetjenesten

- Boikott av varer og tjenester som Israel produserer på okkupert palestinsk område

- Norges høyeste krav til lærlinger på kommunale anbud

- 60 flere plasser i kulturskolen og 1 million til utstyrspott til korpsene

- Omgjøring av Gamle bybru til gang- og sykkelbru med benker i stedet for biler

- Innføring av panteringer på søppelkassene i byen

- Bostedsnære turløyper

- Få på plass en mobbeplan

- Flere idrettshaller og kunstgressbaner

- Billigere nattbuss for studenterAlle disse sakene er eksempler på saker som vi ungdommene i Aps bystyregruppe har brydd oss mye om, jobbet med og fått gjennomslag for. Vi tar ikke æren for gode vedtak alene. Vi har jobbet sammen med andre bystyrerepresentanter, fra eget parti og fra andre partier for å få til best mulig resultat. Det betyr mer for oss det enn hvor mye spalteplass vi får.

Neste sak vi jobber med er rusomsorgen, der AUF vant en stor seier på landsmøtet til Ap. Rusavhengige skal møtes med hjelp, ikke straff. Derfor vil vi få utredet sprøyterom i Trondheim, for å se om dette vil hjelpe.I likhet med at vi mener politikken er best når det er en jevn fordeling mellom kjønn, så mener vi det er best når alle aldersgrupper også er representert. Dessverre har politikken ofte manglet ikke bare kvinner, men også de yngste og de eldste.

Harry Tiller skriver videre at i 2015 ble drevet en aktiv strykekampanje mot spesifikke grupper man ikke ønsket valgt. Dette er direkte feil, da det ikke var mulig å stryke kandidater ved sist valg. Det mener vi var klokt. Hele byen vår – gamle, unge, minoriteter, kvinner og menn – alle fortjener å være representert i bystyret.Det ligger i journalisters natur å være opptatt av konflikt, maktkamper og det politiske spillet om posisjonene. Det er kanskje ikke så rart, det er heller ikke så mange som ser på House of Cards fordi de politiske ideene er så spennende. Men vi ungdom er mer fan av West Wing.

Vi liker idealisme og vi sitter i bystyret for å få gjennomslag, ikke oppslag. Oppslag er kun en bonus. Vi ser at politikken vi fremmer blir en realitet og at den virker. AUF fører Arbeiderpartiet i en enda bedre retning med en politikk som gir ungdom mer frihet og flere muligheter.Det er ikke alltid like lett å få journalister interessert når det handler om politikk, istedenfor posisjoner. Men det er politikken som betyr noe for byen vår, og ofte er det ikke det viktigste vedtaket som fører til den hardeste debatten i bystyret.

Det er heller ikke sjelden at Adresseavisen ringer for å høre hva vi mener om personkonflikter, interne strider og maktkamper. Neste gang det ringer fra motsatt side av Royal Garden håper vi det er politikk det spørres om.

Men vi tar utfordringen, Adressa. Vi skal fremme ungdomspolitikken, og så må dere ta en sjanse og skrive mer om saker med politisk innhold.

Det blir kanskje ikke en så fengende overskrift som «Game of Throndelag» av det, men det blir utvilsomt en bedre avis.


AUF-leder Mathea Pedersen. 

AUF-leder Mathea Pedersen. 

Julie Indstad Hole, bystyrepolitiker for Ap i Trondheim 
        
            (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Julie Indstad Hole, bystyrepolitiker for Ap i Trondheim  Foto: Håvard Haugseth Jensen

På forsiden nå