Hjelp, vi har fått ulv i melka!

Fjøsnissen kan le hele veien til låven av ukas debatt om ulv på julemelk.

Omstridt melkeulv: På siden av juleforpakningen av H-melk er det avbildet en silhuett av en ulv i en nissehistorie. Det har falt mange tungt for brystet. Vår kommentator tror det er fjøsnissen som står bak. 

Saken oppdateres.

Stadig oftere ropes det «Ulv! Ulv!» her til lands. Sjelden har ropene hatt mer tragikomisk skjær enn etter Tines lansering av årets julemelk. Blant fjøsnisser og dyr er det en silhuett av en ulv på den ene siden av H-melka.

Lenge var det massiv strøm av positive meldinger på Tines Facebook-side. «Flotte nissemotiv!», «God julestemning!» hjerte, tommel opp og smilefjes. Lenge var mest kritiske innvending: «Veldig kjekt om laktosefri melk blir pyntet og. Den blir bestandig holdt utenfor», ifølge Rigmor.

Så smalt bomba. Paul O. Myhrås postet ulvebildet på H-melka til ordene: «Dette er jo fullstendig respektløst. Men vil dere tape kunder så bare fortsett å provosere. SKAM !!!». Siden har det tatt av, fra boikott og krav om fjerning av ulvekartongene til hyllest av nisser-og-dyr-kartongene.

Rovdyr på melkekartongen er like provoserende som bilder av sexleketøy på eskene til Barbie, ifølge én. Senterpartiets Jenny Klinge mener Tine har «drite på draget». Andre varsler overgang fra Q-melk til Tine etter ulvebildet.

Kommunikasjonsdirektør i Tine, Lars Galtung, sier til VG at det er fjøsnissen som er hovedpersonen på kartongene. Det forklarer egentlig saken. Fjøsnissen er den norskeste nissen. Det velkjent i norsk folketro at om bonden ikke behandler fjøsnissen godt, kan han bli ondskapsfull. Årets julemelk viser at fjøsnissen fortsatt lever(er).

Les også kommentaren «Hvor er ulven?»

På forsiden nå