Kvinne verst

-Kvinner som jobber deltid, vil heller shoppe og gå på CC Vest, sa en toppleder til Dagens Næringsliv denne uka.

Anne-Kari Bratten, leder i Spekter, mener kvinnene må komme seg ut av de fasjonable kjøpesentrene og begynne å jobbe full tid. 

Saken oppdateres.

CC Vest er et kjøpesenter der velstående Oslo-borgere trives godt.

Topplederen løftet pekefingeren og sa nesten rett ut at kvinnene hun snakker om, ikke er smarte: - De taper pensjonspoeng og sitter igjen alene den dagen mannen stikker fra dem.

Hvilken sur gubbe har uttalt seg slik? Han blir sikkert avsatt, er tanken som melder seg. De som har fulgt godt med, vet at det er en middelaldrende kvinne som har uttalt seg slik.

Hun heter Anne-Kari Bratten og er administrerende direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter. Hun la ikke skjul på at hun selv har klart seg godt. Hun fikk sin første direktørjobb da hun var gravid første gang, men har aldri hatt au pair eller vaskehjelp.

Nå er hun forundret over at kvinner som ikke har barn eller barn over 16 år, jobber mer deltid enn småbarnsmødre. Der har hun et poeng. Men den gamle, politisk ukorrekte formuleringen om at kvinne er kvinne verst, ligger snublende nær.

Bratten kommer fra et miljø der begrepet valgfrihet står høyt i kurs. Mange i dette miljøet har likevel en tendens til å gi andre beskjed om hvordan de bør oppføre seg: Klipp håret og få deg en jobb. Kom deg opp om morran. Bratten formulerer seg slik: Du må slutte å dille!

Siden hun leder en forening med medlemmer over et stort Spekter, burde hun ha fått med seg at mennesker kommer i mange slags tapninger. Noen av oss vil alltid dille. Noen har dilla på James Bond. De vet at Spectre er en farlig fiende.

LES OGSÅ: Statsministeren mener det er en myte at alt går feil vei

På forsiden nå