Adresseavisen mener

Kunsten må få være fri

Olsokkunstner Hilde Vemrens uttalelser om at muslimer og innvandring truer tryggheten i Norge, har skapt debatt.  Foto: Marthe Amanda Vannebo

Olsokkunstner Hilde Vemrens uttalelser om at muslimer og innvandring truer tryggheten i Norge, har skapt debatt. Teologiprofessor Idar Kjølsvik mener det er en skandale å engasjere Vemren som årets olsokkunstner. Han uttaler til Trønder-Avisa at det er umulig å skille kunstneren og kunsten: «En kunstner kan lage veldig vakre bilder, men vet du hva som er inni kunstneren så blir det stygt.» Dette er en underlig holdning til kunst som vi håper ikke biter på arrangørene. Det er lett å være enig i at Vemrens uttalelser er ubehagelige og generaliserende. Stiklestad-direktør Turid Hofstad holder heldigvis fast ved at hun har engasjert Vemren på grunn av hennes kvaliteter som kunstner, ikke på grunn av hennes meninger.